Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

skąd wziąć silnik ogame

loordofdeath

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Widzę że powstało wiele priwów ogame, bo działa on na ftp, czyli można wrzucić to nawet na cba.pl, ale nie mogę znaleść linków do jakiś silników tej gry, dacie coś?

Opublikowano

http://blog.klocus.pl/2011/07/xnova-1-1a-pl-klon-ogame.html

Łap link do silnika.Masz racje powstało wiele klonów i to beznadziejnych.Jeśli masz to zamiar wrzucić na cba.pl to gratuluje inteligencji.Znasz się na PHP? Jeśli nie to nie otwieraj kolejnego serwera , będzie na nim grało max 5 osób. Gracze i tak już się rozpraszają na tych syfach a taka prawda że te syfy długo nie żyją.

Opublikowano

spokojnie - nie jestem takim człowiekiem. Pół roku babrałem się w światach prywatnych plemion, znam się na php, bazach danych, html i mysql, dobrze wszystko ogarniałem, ale teraz chcę spróbować czegoś nowego :>

Opublikowano

mam problem - na razie prowadzę testy więc się nie wzdrygajcie :D wgrałem pliki xnova na cba.pl i na stronie pisze mi:

mySQL nie jest teraz dostępny, baza jest przecišżona...

Co trzeba przestawić w tym silniku by wszystko działało jak należy?

Opublikowano

Jak już chcesz się za to zabrac, to najpierw postaw sobie to na localhoście.

Skoro nie potrafisz naprawić takiego prostego błędu, to najwyraźniej za mało "babrałeś się" w tych światach plemion i taka zabawa jeszcze nie dla Ciebie.

Dlatego najpierw zdobądź jakieś doświadczenie na własnym podwórku, potem dopiero wypuszczaj to w świat.

bs_2.png

Opublikowano

świetnie. dwie osoby napisały mi że to prosty błąd, a zero osób mi pomogło. ludzie przecież by ogarnąć nowy silnik to chyba muszę mieć na czymś, a czym się zajmę jak się strona nie wczytuje?

Opublikowano

świetnie. dwie osoby napisały mi że to prosty błąd, a zero osób mi pomogło. ludzie przecież by ogarnąć nowy silnik to chyba muszę mieć na czymś, a czym się zajmę jak się strona nie wczytuje?

Skoro nie potrafisz tego "ogarnąć", i dodatkowo twierdzisz, że potrzebna jest Ci do naprawy "działająca strona", to znaczy że nie umiesz programować. Najpierw tego się naucz, i to na Localhoście (ściągnij sobie XAMPPa), a nie od razu na publicznym hostingu.

bs_2.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...