Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Team Fortress 2] Wszystko związanego z itemami

Grzes111

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

W tym poradniku postaram się przekazać wiedzę swieżo upieczonym graczom TF'a dotyczącą itemów, ceny ich, jak zdobyć itd.
Wydaje mi sie, że już wiem co nieco na ten temat, bo już siedze w tym szambie zwanym trade'm 700 godzin
Postanowiłem wziąć się za to ponieważ krew mnie zalewa kiedy co drugi temat na tym forum to pytanie:
"ile to kosztuje?", "jak to zdobyć?", "czemu mi nic nie dropi?"

POLECAM PRZECZYTAĆ TO KAŻDEMU KTÓRY JEST SKŁONNY DO TAKICH PYTAŃ JAK POWYŻEJ!

Q: Jaka jest cena tej czapki?

A: Ceny są różne, nie zaśmiecaj forum takimi głupimi pytaniami, lepiej wejdz na strone

http://backpack.tf/pricelist

i sam sprawdź, a nie innymi się wyręczasz

Q: Czemu mi nic nie dropi?

A: Są dwie opcje... 1. Albo wyczerpałeś limit tygodniowego dropu i musisz czekać do czwartku, aż się zresetuje- przez 11 godzin gry w tygodiu dropią ci jakieś itemy, po tym czasie musisz czekać do czwartku 2. Albo GABEN Ciebie NIE LUBI bo nie dałeś mu PĄCZKA (Suchar na dziś zaliczony ;p)

Q: Jakie itemy mogą mi dropnąć?

A: Napewno nie unusuale, itemy dropią tylko w zwykłej jakości (w najczęściej spotykanej- żółtej), niektóre są więcej warte, a niektóre mniej. Najczęsciej dropią broni i skrzynki, bronie są zawsze tyle samo warte-1 scrap. NIe ma też szans na drop promo itemów do których zalicza się bill's hat (8 kluczy), earbuds (ok. 24klucze) max head (ok. 2 budsy)

Q: Czemu niektórym głowa się pali na zielono, a niektórym koło czapki latają muchy?

A: Właśnie odkryłeś powód dlaczego 30% ludzi gra jeszcze w tą grę :) to tak zwany Unusual to grupa najdroższych itemów w grze, ludzie czasami tracą swoje całe kieszonkowe aby kupić takie cudo nie rzadko płacąc powyżej 1000$! (przeciętna cena najtąńszego unusuala to ponad 24$ przeliczając na polskie to ok. 100zł! i to jeszcze z czapką i efektem z którym wstyd się pokazać na serverze). Cena takiego cacka różni się od efektu i czapki w niego odzianej, no i oczywiście klasy soldier > scout / demo > pyro / medic > sniper /eng / spy > heavy (po lewej pokazałem najdroższe klasy, a przechylając się na prawą stronę mamy doczyneinia z coraz tańszymi klasami). Takie unusuale można zdobyć tylko i wyłącznie otwierając skrzynki kluczamui które kupuje się w sklepie man. co. 2 euro sztuka, nieraz ludzie tracą po ponad 70 kluczy a nie zdobywają żadnego unusuala z czego łatwo wywnioskowac, że jest to mało opłacalne ponieważ ma się mniej niż procent szans na dorwanie tego cuda. Czapki z efektem ludzie kupują też za itemki w grze, ale jest to taka masakryczna ilość, że głowa mała ceny w unusualach nie podaje się już w kluczach, czy refach, ale w budsach (1buds= +/-24 klucze) najdroższy jak dotąd
unusual jest warty ponad 24 buds'ów (1 buds to na polskie ok. 100zł) a jest to team capitan burning flames

Q: Gdzie psrzedawać swoje itemy?

A: Najbardziej popularne storny do sprzedawania itemów to tf2tp.com i tf2op.com- to jest jak allegro tylko kupuje się i sprzedaje rzeczy zdobyte w team fortress 2
są też servery stworzone specjalnie do wymiany, wystarczy w wyszukiwarce serverów wpisać w nazwie mapy "trade"

Q: Jakiej jakości itemy można spotkać w grze?

A: Unusual -najrzadziej spotykana jakość czyli też najdroższa, Genuine - itemy z tą jakością można zdobyć tylko i wyłącznie poprzez zakupienie gry która takie coś oferuje przed premierą (coraz więcej gier które można zdobyć na steam oferuje itemy do gry Team fortress 2). Jakiś czas po premierze można takie same itemy ale już bez tej jakości zdobyć w normalnej grze, nie trzeba kupywać innego produktu. Strange -w tej jakości spotyka się tylko i wyłącznie bronie, takie bronie liczą ilość nabijanych fragów, co określoną liczbę zabitych broń lvl'uje dzięki czemu zmienia nazwe. Można je zdobyć tylko ze skrzynek, jest to traktowane jako "słodzik" po straceniu klucza i nie znalezieniu unusuala. Vintage -jest to jakość dla kolekcjonerów, nie da się już zdobyć rzeczy w tej jakości, bronie i czpaki z mianem vintage były przydzielane tuż przed przejściem gry na model F2P

Jeżeli pomogłem nie zapomnij kliknąć "Lubie to" :)

Krol_Kamikadze.png

moje tutoriale:

Myśliwce

http://www.mpcforum.pl/topic/546306-tut-mysliwiec-od-zera-do-bohatera/page__fromsearch__1

Opublikowano

TC z scorching flames albo sunbeams (nie pamiętam) został sprzedany za 51 budsów i to jest rekord :).

Opublikowano

Zauważyłem bląd "

tygodiu

" oraz masz dokładnie 1% na zdobycie unusuala, a nie mnie niż 1%. Ludzie sprzedają na allegro budsy za ok. 100zł ale tak naprawdę 24klucze x 1.99€ = 47.76€ = 199.15 PLN ;]]

@Xewka skąd ty to wiesz ?!

1308908520-U361982.jpg
Opublikowano

Wie ktoś jakie są najdroższe rzeczy, które można zdobyć z drop'a ?

Próbowałem sam to określić, ale nie rozumiem dlaczego, na wiki TF'a, czasami w możliwości zdobycia itemu "Drop" jest na szaro. np. meet the medic jest, a wczoraj mój kolega znalazł to.

Pozdrawiam (;

Opublikowano

Prawdopodobnie Błysk Geniuszu. Ale szansa na jego drop jest taka sama, jak każdej innej czapki. Więc szansa, że to znajdziesz jest bardzo mała.

0eab14ddf550.png

• 8 miesięcy temu...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Mam pytanie:

Ile kosztuje Beret Billa oraz ile kosztuje Robokurczak jakości oryginalnej ?

ps: proszę o podanie wartości w kluczach oraz metalach :D

Z góry dzięki :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Popraw błąd :

Gdzie psrzedawać swoje itemy?

A co do poradnika to dużo rzeczy się nie dowiedziałem , mam tylko jedne pytanie :

Czy graczom premium mogą dropnąć czapki ?

stockf.jpg

Opublikowano

Panie wyżej.

Osobom z KP na Steamie mogą dropnąć czapki. Szansa jest baaaardzo malutka, ale mogą :)

Poradnik bardzo fajny i ciekawy, można się dowiedzieć wielu rzeczy, tudzież daję lajka. Może się przydać nowym graczom TF2 :)

mmmphh_zpsd4ec972b.jpg

:)

• 1 rok później...
Opublikowano

Strange -w tej jakości spotyka się tylko i wyłącznie bronie,

Wow, poradnik sprzed 2 lat a twórca był 4 miesiące temu online.
461151420292002410470.png
  • 1 miesiąc temu...
  • 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Sorry ziomus ale zapomiales o standart collector haunted autor za zaslugi i jakosc valve te 3 ostatnie chyba sa non tradble

Czapki sa tez strange i chyba jest jakas jakosc killstreak ale chyba sie myle

Ipoza tym chcialbym zapytac co to jest kp na steam

• 1 miesiąc temu...
  • Aive zmienił(a) tytuł na [Team Fortress 2] Wszystko związanego z itemami

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...