Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TUT]Jedzenie odnawialne - FARMERKA!

UDOBot

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema. W tym TUT chcę was nauczyć jak obsługiwać się motyką!

1. Motyka nie jest stworzona do nawalania się tylko do orania ziemi!

2. 1 Kratka wody starczy na 5 kratek dirtu.

3. Każde nasiono rośnie inaczej i dropi inaczej.

Chleb:

Chleb możemy craftować z 3 szt. pszenicy (zboża):

chleb.png

Motyka:

Motyką możemy orać ziemię, zbierać "plony", niszczyć.

motyka.png

Nasiona do pszenicy zdobywamy po przez ZNISZCZENIE trawy na trawie 9jak nie ma to kliknij na GRASS mączką kostną! Po posadzeniu na ZAORANĄ I MOKRĄ ZIEMIĘ klikamy PPM na ten klocek trzymając nasiona w ręce. Czekamy od 10min do 15. W ostatnim stadium rozwoju roślinki jest już zielono brązowa. Po zniszczeniu powinniśmy od czy mać 1 pszenicę i od 1-3 nasion PSZENICY! Dynia i melony rosną tak samo i wyglądają podobnie. Dynia rośnie 12min, a arbuz 14min (łodyga). Na serwerach czas rośnięcia owoca jest skrócony i czasem potrafi rosnąć co 3min. Na SP jest to 5-6min. Czasami nasiona różnią sie tylko kolorem.

Arbuz jest brązowo czarny!

Dynia jest biały!

Z Arbuza otrzymujemy od 3szt melona do aż 11szt!

Aby uzyskać nasionka melona musimy znaleźć w jakimś spownerze lub w opuszczonej kopalni. Jak już mamy melona (to co można jeść) możemy craftować nasiona po przez położenie melona w miejscu craftowania. 1melon = 1nasionko.

Z dyni uzyskujemy 4nasionka. Za zebranie otrzymujemy TYLKO 1 szt tego "owocu".

Mam nadzieje że TUT wam się przydał i będzie wam łatwiej o zapasy jedzenia na serwie jak i singielplayer. Prosił bym o like i o klikanie na moją sygnaturkę. Bardzo dziękuję i mam nadzieję że jeszcze napisze jakiś tut potrzebniejszy.

w5cNAHm.png

Opublikowano

Miło mi...dzięki za lajk. Zapraszam jeszcze do lakowania i klikania na moją sygnaturkę :)

@ref

w5cNAHm.png

Opublikowano

Na początek jak się nie wczytasz to brzmi idiotycznie :D Ale jak pojmiesz to się przydaje, ale jedynie dla nowych albo tych którzy czegoś nie wiedzą. Lajk :)

Opublikowano

Moim zdaniem TuT nie jest twój, bo są błędy jak z google.

Cały TUT robiłem sam. Jeśli ci nie pasuje to podaj mi gdzie widziałeś taki sam TUT tylko ze na serwisach obco jezycznych mądralo!

w5cNAHm.png

Opublikowano

Mi sie nie podoba.Są błędy , tak jak z google.Nie ma kolorkow.Crafting wziety z wikipedii.Wygląda jak wziete z MinecrafForum wrzucone na translate.google i wklejone tutaj.

Jeżeli pomogłem kliknij Lubię to lub daj DIAXA !

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

dla początkujących się przyda poradnik dobrze opisany grafika dobra :)

03082059994152820902.jpg

Pomogłem? Jeśli tak daj plusika! Proszę o zdjęcie kilku%!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...