Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak rozpocząć pracę z filmikami o minecraftcie?

Du123456789

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Mam 13 lat i nie mam mutacji.Chciałbym nagrywać filmiki o minecrafcie ale wiem że by zaraz mnie wyśmiali z tego powodu.

Myślę, że gdzieś za rok może 2 będę już miał.Zastanawiem się nad kupnem premium.Nie wiem czy za ten czas minecraft nie straci całkiem na popularności i już nikt nie będzie oglądał dilmów.Jak myślicie czy mi się opłaca?

Opublikowano

To zależy.

1. Musisz mieć pomysł. Zwykłych let's play'ów jest dużo.

2. Dobry sprzęt. Nie chodzi tylko o kompa, ale miej dobry mikrofon, który nie generuje szumów.

3. Poćwicz wymowę. Jak będziesz ciekawie i płynnie mówił to zachęcisz widzów do oglądania, lub co najmniej do słuchania.

wqdz690429546a.GIFPiszę poprawnie po polsku

Bywalec MPC | ProUser

Opublikowano

1. Nie bądź monotonny, kręć różne serie, nie tylko z minecrafta. W końcu ludziom to się znudzi.

2. Poćwicz wymowę.

3. To nic że nie masz mutacji, jeżeli będziesz ogarnięty i nie będziesz zachowywał się jak na swój wiek to będą Ciebie szanować.

4. Dobry komputer, minimalnie 30 fps przy nagrywaniu musisz mieć.

5. Filmiki w 720p, bez tego, raczej będą Ciebie postrzegali jako słabego let's playera :)

Opublikowano

Miałem zamiar nakręcić serie fabularną o motywach średniowiecznych.

Cóż... wymowe mam chyba niezłą.

Ze sprzętem będzie problem...Tzn.Mikro można ogarnąć ale komp...

Ram-1,5 GB;

Procek:AMD Sempron 3100+ 1.81 Ghz

Karta graficzna NVIDIA GeForce 9500 GT

Opublikowano

Polecam wgrać moda Optifine i powyłączać niepotrzebne opcje .. napewno dodadzą Ci kilka FPS :) .. Jeżeli chcesz napisz PW dam linka :)

51256155628504671483.png

By CheaterMan

Opublikowano

Nie rób nudnych lets'ów jak szukasz żelaza.

Polecam zrobić m.in: Let's z modami, albo z czymś czego jeszcze nie było. Czyli - Let's Play Multiplayer ;)

OndteAw.png

Opublikowano

Co do komputera.. to OptiFine nie wystarczy.

Ponieważ ograniczyć może cię też twardy dysk.

-długość filmów,

-prędkość jego zapisu, (albo płynne klatki, albo wysoka jakość)

Nie chcę cię potępiać, ale weź to pod uwagę.

Pozdrawiam!

x

Opublikowano

Moje pomysły na filmy:

-jakaś fabularna seria w realiach średniowiecza z kilkoma wątkami z wiedźmina (tego typu chyba nie ma albo jest mało)

-Walki zamków (z modami invasion lub 1 twierdza na 1 twierdze ale nie tak jak skkf i husiek tylko prosty atak jeden zespół atakuje drugi broni)

-odpalenie serwera JailBreak i zrobienie filmików.

Admin Cienia
Opublikowano

Nie wiem czy za ten czas minecraft nie straci całkiem na popularności i już nikt nie będzie oglądał dilmów.Jak myślicie czy mi się opłaca?

Filmiki z minecraft już straciły większość popularność, ponieważ jest ich za dużo w sieci.

Obecnie nie warto brać się za nagrywanie minecrafta, chyba, że naprawdę masz bardzo ciekawe pomysły.

Jeśli zrobisz nudny let's play typu poszukiwanie surowców itp. to mało kto będzie Cię oglądał.

1294477714-U1.png

Opublikowano

Filmiki z minecraft już straciły większość popularność, ponieważ jest ich za dużo w sieci.

Obecnie nie warto brać się za nagrywanie minecrafta, chyba, że naprawdę masz bardzo ciekawe pomysły.

Jeśli zrobisz nudny let's play typu poszukiwanie surowców itp. to mało kto będzie Cię oglądał.

Dokładnie. Musisz zrobić coś czego jest na youtube mało lub w ogóle tego nie ma. Pomyśl co ludzie chcieliby oglądać najbardziej. Ja osobiście oglądam tylko prezentacje pluginów itp.

Widz chciałby się dowiedzieć czegoś o czym nie wiedział wcześniej. Hmm, tricki, bugi, a może eventy z serwerów? Jest masa ciekawych rzeczy do opublikowania, a i tak większość inteligentów wstawia "let's play" (jak już to słyszę to mi się rzygać chce), w którym kopią w poszukiwaniu węgla, a potem stawiają szałas z drabinkami.

Jeżeli robisz np. prezentację jakiegoś buga to niekoniecznie musisz podkładać głos. Możesz dodać napisy. ;)

Opublikowano

To zależy.

1. Musisz mieć pomysł. Zwykłych let's play'ów jest dużo.

2. Dobry sprzęt. Nie chodzi tylko o kompa, ale miej dobry mikrofon, który nie generuje szumów.

3. Poćwicz wymowę. Jak będziesz ciekawie i płynnie mówił to zachęcisz widzów do oglądania, lub co najmniej do słuchania.

Aha :D Chyba mały błądzik, ale poprawię kolegę, żebyś potem nie myślał, że jak twój mikrofon nie generuje szumów to jest dobry :)

Jak sama nazwa wskazuje "Generuje szumy" to chyba lepiej, żeby to robił niż nie :)

Przechodząc do twojego pytania... Za 2 lata... wątpię, ale wszystko zależy od właściciela gry :) Jak będzie na bieżąco doskonalił grę w coraz to inne- lepsze bajery

to pewnie gra będzie się jeszcze trzymała... Ale jak masz zamiar kupić teraz premium z nadzieją, że zaoszczędzisz to drożej już raczej nie będzie.. może być już tylko taniej...

Jak sam mówisz, planujesz nagrywać za taki szmat czasu... Przejście z 13 na 15 rok życia jest to obrót o 360stopni twojego poglądu na wszystko.....

Może troszkę przesadziłem ale jest to etap dojrzewania... Wszystko może się zmienić... :)

A do nagrywania jest tyle pod górkę, że nie wystarczy "mieć gadane" i być pomysłowym... oprócz tego musisz mieć dobry sprzęt, i ogarniać na pewnym poziomie

programy do obróbki, kwestie dźwięku-nagrywania...I jedną z najważniejszych rzeczy która jest Ci potrzebna, jeżeli chcesz nagrywać nie tylko minecrafta... chodź do niego też się to przyda....

jest dobry komputer... podczas nagrywania nie może Ci ścinać...

Bardzo trudno jest się teraz wybić na Youtubie... :( Czy ja wiem, czy warto to robić... Jeżeli masz zamiar robić to dla przyjemności a nie .. dla popularności to dasz radę :)

Tak ogromny rygor a w zamian dostajesz chwilową popularność - jeszcze na dodatek bardzo mała szansa na jej zdobycie...

Żeby się tego podjąć musisz naprawdę to lubić... Ale powodzenia Ci życzę : >

Opublikowano

Hmm ja bym spróbował, ale musisz pamiętać :

1)Widzowie muszę mieć co oglądać tzn. musi być CIEKAWIE, i jak ja to mówie z Jajem

2)Musisz opowiadać w sposób

a)poważny

b)zabawny

-inaczej nikt nie będzie ciebie oglądał powód - nuda !!!!!!!

3)Jeżeli twój komputer jest słaby nie bierz się za to, czemu ?? Ludzie nie lubią oglądać Lagów

Tyle odemnie

Jeżeli pomogłem , Like

volverinta.png
Opublikowano

A ja bym na jego miejscu zaczął nawet już teraz ale bym wpierw kupił premium. Ja np. nie lubię oglądać nopremium

Opublikowano

Teraz mam taki plan:

-Zbieram ekipę.

-Robię mapki na potrzeby filmików.

-Kupuje premium.

-ogarniam sprzęt.

-szukam modów, pluginów i mapek.

Gdzieś za rok w styczniu zaczynam(chyba, może wcześniej)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...