Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

szukam telefonu

Salieri

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szukam telefonu który ma:

- fizyczną klawiaturę QWERTY (rozsuwany)

- dotykowy ekran

- system Android (ew. jakiś inny oprócz Symbiana i BADA)

- w miarę dobre parametry techniczne ~1.00GHz ; + 200 Ram (chodzi mi o to, żeby się nie zacinał i żeby gry płynnie chodziły)

- ekran pojemnościowy (chyba dobrze napisałem. :P chodzi o ten sam co mam w Wave 533 )

- EWENTUALNIE!! GPS (taki jak np. w Nokii E52 - chodzi o podłączenie do GPS'a bez użycia internetu)

- w cenie 300 - 450zł [ ... ] max 500zł.

Myślałem na Samsungiem Galaxy 551. Co o nim sądzicie?

Teraz mam Samsunga Wave 533 i szczerze go nie polecam :P

Strasznie się tnie... Chociaż smsy się bardzo fajnie pisze.

A... czy Android rzeczywiście jest taki fajny jak opisują? :P

nfsw_SALIERI12.png

Nie gram już :D

Opublikowano

Od jakiegoś czasu wciskam go klientom biznesowym :)

Godny polecenia, bardzo dobra bateria, qwerty, zestaw słuchawkowy dobrej jakości, do tego możliwość używania go jako modemu, GPS (jak dobrze trafisz to dostaniesz też dożywotnią licencję na GoogleMaps), wybieranie głosowe, Android, sterowanie głosowe. Lekki.

Polecam gorąco. Jak chcesz to za 129 zł netto miesięcznie dam Ci do niego nielimitowane minuty i SMSy do wszystkich sieci (nawet poza granice na polskie numery), oraz stałe połączenie z internetem.

f.png

Opublikowano

A ja ci polecam Nokia Lumia 710 z Systemem WindowsPhone 7,5 I będzie aktualizacja do Windows 8

- 1,4GHz ( potwór )

- 512ram ( standard w tych lepszych smartphonach )

- nowy za 600zł ( tą 100zł myślę że uda ci się zdobyć )

- rozdzieczość 480x800 ekran 3,7 clear black TFT. ( trochę większy od iphona ogólnie rozmiar idealny )

- Rozsuwanej nie ma ale za to ekranowa jest zarąbista ( czułość bardzo bardzo dobra )

System wgl się nie zacina tak jak to w andku często bywa. System chodzi stabilnie a andkowi potrzeba conajmniej 2 rdzeni po 1GHz żeby nie wariował. :) Masz SkyDrive 7GB za free. Działa jak bluetooth też można wysyłać pliki innym po warunkiem że mają ten dysk :) W tej wersji BT służy tylko do podłączania słuchawki, Win 8 ma być już normalnie że będzie można wysyłać pliki. Ale może sobie wgrać custom Rom i w nich jest parę rzeczy których nie ma w oficjalnym wydaniu.... Bateri trzyma mi 1dzień

- gram sporo

- wi-fi

- słucham muzyki.

I spokojnie cały dzień nie muszę się jakoś ograniczać :)

A rekord to 2dni.

- darmowa nawigacja od noki na zawsze i są do niej wszystkie mapy świata :) i są aktualizowane :)

- nokia mapy coś takiego jak Google Maps w sumie to samo.

Masz tam Offica plików nie trzeba konwertować do PDF :)

Prędkość systemu jest po prostu nie do opisania...

Dla mnie jest jeden minus

- głośność ustala się dla całego systemu a nie oddzielnie dla dzwonka czy muzyki, gier.

2500 post :D :P

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

Lumia odpada... Jakoś mnie nie kręci i słyszałem kilka negatywnych komentarzy na temat tego telefonu.

Od jakiegoś czasu wciskam go klientom biznesowym :)

Godny polecenia, bardzo dobra bateria, qwerty, zestaw słuchawkowy dobrej jakości, do tego możliwość używania go jako modemu, GPS (jak dobrze trafisz to dostaniesz też dożywotnią licencję na GoogleMaps), wybieranie głosowe, Android, sterowanie głosowe. Lekki.

Polecam gorąco. Jak chcesz to za 129 zł netto miesięcznie dam Ci do niego nielimitowane minuty i SMSy do wszystkich sieci (nawet poza granice na polskie numery), oraz stałe połączenie z internetem.

1. Wolałbym bez abonamentu i żadnych innych "dziadostw"

2. A coś z innej beczki? Jakiś telefon do polecenia 'od Siebie'

3. tak btw. jaka sieć?

nfsw_SALIERI12.png

Nie gram już :D

Opublikowano

@UP

Poczytaj o niej, Negatywne komenatrze wystawiają osoby które

a) muszą się jakoś odegrać bo przecież nie przyznają że ich super smartphone z andkiem się zacina

B) nie rozumieją tego że to świerzy system i z biegiem czasu będzie w pełni funkcjonalny.

c) Myślą że każdy telefon ma to co inny.

Naprawdę warto :) Ale jeśli nie Lumia 710 to zobacz sobie jakiś telefon z drugiej generacji i koniecznie z systemem Windows Phone :D

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Gość malutki688
Opublikowano

moim zdaniem tak jak napisal coder, windoes to bardzo fajny i Wydajny system.nie wiem tylko czy wyrobosz sie w cenie.za okolo 500,400 zl szukalbym czegos z windowsem.co powiesz na mozarta? telefon fajny, porzadne wykonanie, ma wszystko co potrzeba

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...