Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] server error 7

heroex2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Problem polega na tym ze w losowym momencie czy to podczas wyscigu czy w kryjowce lub glownym menu wyskakuje komunikat o bledzie SERVERERROR_FATAL_ERRORCODE_7 po czym gra jest zamykana. Próbowałem stworzyć nowe konto, ściągać od nowa i reinstalować grę, wyłączyć programy antywirusowe. Sterowniki najnowsze. Konfiguracja komputera Intel Core i3 530 @2,91Ghz, Gigabyte Radeon HD 5770 1gb, Kingston HyperX DDR3 4gb, Gigabyte GA-P55-UD3L, zasilacz Fortron 500W. Licze na jakąś pomoc bo helpcenter EA dyma graczy w dupę 8S

Opublikowano

Z błędu wynika że jest to błąd servera. Nie jestem pewny, ale istnieje możliwość że net ci przerywa i wywala ci gre. Ale co do tej teori nie jestem zbytnio przekonany.

Komp ci uciągnie Worlda, reinstala robiłes, zapewne masz Service Pack 3, i Net frameworki 2.0 i 4.0. W takim bądź razie, musisz pisać do suppotu. Myśle że nikt na forum nie napisze ci więcej niż to co sam napisałeś. ( czyt. przeisnatluj, sprawdz czy wszystko masz)

Zapewne tutaj nie ma osób które znają gre na wylot, więc jedyne wyjście to support :)

1325845644-U48159.gif
Opublikowano

Neta mam ok, wszystkie inne gry śmigają, pingi po 30-60. Napisałem do supportu, chcieli logi z DxDiaga i UOTrace więc wysłałem i czekam na odpowiedź. Jeśli jest ktoś kto sam sobie z tym poradził mile widziana pomoc :)

Opublikowano

NFS World jest pisany na kolanie. Błędy typu "Program Need for Speed World przestał działać", czy SERVERERROR_FATAL_ERRORCODE_7, SERVERERROR_FATAL_ERRORCODE_5 - przyzwyczaj się - to normalka. Tak samo, jak brak synchro, auta taranujące się nawet jeżeli kierowcy jadą grzecznie, Audi A1 czy Toyota MR2 szybsze od Elise, czy Supry, czy Nissana GT-R (to ostatnie to duży LOL, bo w prawdziwym świecie GT-R to rakieta, a w Worldzie to lepka cipka).

Opublikowano

Dlaczego nie możesz? No jedyna rada tutaj jest taka, żebyś zainstalował Service Packa. Swoją drogą, pisałem na górze o service packu, ale najwidoczniej zignorowałeś to :)

1325845644-U48159.gif
Opublikowano

Pisałeś o sp3, a ja mam Win7 do którego jest tylko jeden service pack ale nie mam możliwości z tym teraz się bawić.. dobra trudno kiedyś jak znajdę czas to wgram tego sp i zobaczymy wtedy.

Opublikowano

@up.

Niestety nie miałem nigdzie informacji jaki masz system, więc strzelałem że XP. Skoro tak, to temat do zamkniecia, prawda?

1325845644-U48159.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...