Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Przy włączeniu gry

xXxWafelxXx

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich

Tworzę tego posta, ponieważ mam bardzo dziwny jak i złośliwy problem z grą. W Steam loguje mnie wszystko ok pięknie, bajka. Naciskam prawym klawiszem na grę daję rozpocznij. Odczekam gdzieś minutę i pokazuje mi się bluescreen win7, i potem komputer sam się restartuje. Wcześniej nie miałem takiego problemu z grą. Przez dłuższy czas nie grałem... To była dość długa przerwa. I teraz taki klops :/

Gra jest oryginalna ! (żeby jakiś zielony forumowicz nie zarzucił mi piractwa) - problem tyczy się trybu Singleplayer jak i Multiplayer.

Odinstalowałem i zainstalowałem, sprawdzałem spójność, patchowałem na nowo, włączałem w trybach bezpiecznych. Bez jakiegokolwiek rezultatu. Więc wnioskuję, że to nie wina gry, a być może sprzętu. Lecz nie zmieniałem zawartości mojego komputera od nowości, a sprzęt ma zaledwie pięć miesięcy, więc jakiekolwiek przepalenie bądź nietaktowność części nie wchodzi w grę (poprę to informacją zawartą poniżej)

Nie wiem czy to coś pomoże, ale dodam, że posiadam również grę battlefield3 (też orginalną). Wszystkie ustawienia w obydwu grach miałem na maksymalne i ULTRA i gry chodziły bez zacięcia. O ile wszystkim wiadomo gra Battlefield3 jest troszkę bardziej wymagająca lecz z tą grą nie miałem nigdy takiego problemu.

Co może być przyczyną ?

Jak mogę to naprawić ?

Bardzo proszę o szybką i skuteczną pomoc.

Opublikowano

usun cala gre i reinstal gry jesli masz plytke zejdzie ci z tym jakies 15 -30 minut jezeli to nie pomoze gra nie jest winna tylko sterowniki albo windows7

Opublikowano

No dobra jeszcze raz zainstaluje, choć nie wiem czy to coś da, z tego względu że już tą czynność wcześniej wykonywałem.

Poczekamy zobaczymy...

@Edit

No i tak jak się spodziewałem... odinstalowałem, zainstalowałem, ponownie bluescreen i reset. :/

Jeszcze jakieś pomysły ?

Opublikowano

szczerze?? nie wierzylem by to cos pomogla ale cuda sie zdarzaja cos sie gryzie w windowsie jezeli masz taka mozliwosc reinstaluj windows z wymazaniem poprzedniego czyli format partycji z poziomu biosu uruchamiajac instalacje windows7 chyba ze ktos cos innego radzi :D ja sobie tak radze z powaznymi problemami raz na pol roku reset wszystkiego :D a poniewaz na C mam tylko system bo programy gry i filmy mam na D nic mi sie tak naprawde nie kasuje oprocz systemu i sterownikow ktore sciagam wtedy najnowsze i najlepsze.

Opublikowano

jezeli chodzi o dysk /partycje systemowa :D to jedyna opcja dobrego formatu to instalacja windowsa z restartu i plyty i wtedy format

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...