Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Build]Olaf

RaVal

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Zakupiłem wczoraj Olafa i gra mi się nieźle. Chciałbym jakiegoś dobrego builda oraz ocenę mojego obecnego.

Butki +3poty -->Latarnia -->Berki/Tabi/Merce --> Lodowy młotek --> Atma --> Plemienna/Kolczasta/Natury zależnie od przeciwnego teamu --> jakiś item zależy jak idzie. Najczęściej Infinity --> Zmiana latarni na Krwiożerce.

Co powiecie o takiej budowie Olafa? Jak gram na topie maksuje Q, potem E i W. Oczywiście kiedy się da to ulti. Próbowałem z pierwszym E jednak z toporkiem lepiej mi się gra

Opublikowano

Imo pierwsze powinno się maksować E - 300 true dmg co pare sekund.

Infinity nie powinno się składać na olafie, krwiopijce tak. Po atmie walnij warmoga.

Opublikowano

Początek masz dobry, tylko po atmie złóż wits enda i jakiś item na survi, a jeśli nie potrzebujesz to last whisper i zmiast latarni bloodthistera składasz.

Opublikowano

Spróbuj zbudować Olafa pod AD, koksi w late game.

Cześć, zagraj ze mną w League Of Legends już teraz! Link do rejestracji oraz pobrania gry:

signup.leagueoflegends.com/?ref=4f97a92eda2e2239679944

Opublikowano

Lubisz maxować Q, dobrze bo sam bardzo często tak robię, ale dlatego polecę Ci coś innego, mianowicie cdr olaf. Ludzie nie znając siły Q maxują E by mieć co zaoferować gdy przeciwnik podejdzie/sam to zrobi. A prawdą jest ze Q z W zadaje niesamowity dmg, leczy i w mid game podnosząc topór w walce 1vs1 robi oszamiajający dps.

Dzięki takiej budowie mamy praktycznie non stop W, jeszcze szybsze Q i E a co to daje mówić nie muszę. Q daje niesamowity harras jak i dmg w walce 1vs1, większy niz AA aż do dłuższego late game, z nutką cdr mamy taki cd ze nie możliwym jest by ktoś Nam uciekł. E oczywiście słabnie w late, na champach z nakładem hp nie robi takiego wrażenia, na tyle spamowalne jednak robi wystarczająco dużo przeciwnym carry.

Przede wszystkim nie berserki a - Ioaniany lub jeśli potrzeba przeciwko Adkom Tabi.

Zależnie od gry i przeciwnika, latarnia jest oczywiście dobrym wyborem na topie, nie jest jednak core. Jeśli przeciwnik nie ma dobrego sustainu dobrą opcją jest ominięcie danej latarni i kupienie Bruta, daje na prawdę wiele do walki a z tym dmgem, maxowanym Q po włączeniu W mamy świetny heal na creepach jak i przeciwniku.

Brutalizer, ważne cdr, ad jak i armpene - odpowiednio zrushowane daje niesamowitą dominację na topie. Jeśli idzie dobrze można rozbudować odrazu Youmuu - aktyw jest niezastapiony na olafa, odpalamy i biegniemy na enemy carry naparzając z toporka, po wejściu dobrze jest odpalić ulti by nikt Nas nie zatrzymał. i tak dodam, ze zględu na mechanikę olafa lepszy jest ghost od flasha mimo ze wiele osób się na to krzywi.

Warmog jeśli nastawiamy się na dłuższą grę. FM jeśli na krótszą.

Lub na przeciwnika AP - Hexdrinker, w późniejszej fazie gry rozbudowany do MoMa, item ciekawie współgra z wielką ilością budowanego Hp na olafie jak i Jego pasywem.

Jeśli doszliśmy tutaj do Warmoga można złożyć FM. Ofensywnie BT, rzadko ale może się tutaj pojawić LW, z tym ze Olaf to nie ad carry który ma jeść takich jak On, olafa zadanie to wybić carry którzy nie mają wielkich nakładów arm. Lub nacisk na coś defensywnego pod przeciwnika.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...