Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kupno premium.

CraftCity

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, na początku prosiłbym o przeniesienie tematu w odpowiednie miejsce, jeżeli takowe istnieje ponieważ sam nie wiedziałem gdzie dokładnie ten temat stworzyć.

Mianowicie chodzi o zakup konta premium, przechodząc do sedna sprawy założyłem konto na paypalu (kupuje przez minecraft.net) i przelałem 93 złotych, a koszt premium na dzień dzisiejszy wynosi 89 z groszami. Wyczytałem na stronachl, że paypal pobierają opłatę w wysokości 50 centów lecz na paypal wyraźnie jest napisane: "Wysyłanie płatności za dokonany zakup jest bezpłatne." . A, gdy chcę zapłacić to wyskakuje mi komunikat: "Niestety, w tej chwili nie możemy przetworzyć płatności za pośrednictwem Twojego konta PayPal. Powróć do witryny handlowca i spróbuj użyć innej formy płatności (o ile jest dostępna)."

Dodam, że nie interesuje mnie zakup poprzez inne formy płatności, również próbowałem zmieniać przeglądarki jak i czyścić pliki cookie, restartować komputer tak jak to wyczytałem na różnych forach.

Co radzicie ?

Opublikowano

Nie mam paypala ale kup z paya na allegro. Wyjdzie taniej i dokonasz zakupu pomyslnie. Nie nabieraj sie na pulapki takie jak: Minecraft za 3zl lub 8zl. Prawdziwy minecraft jest od 45zl.

1377774857-U369478.png

Opublikowano

Ja ci polecam na Allegro ale nie daj się na brać na ,,Konto do gry minecraft" tylko kupuj ,,Minecraft Gift Code" albo coś w tym stylu ;) ja kupilem mc za 20zl jak byla wersja 1.5 beta

Opublikowano

A czy macie może jakiegoś zaufanego sprzedawcę na allegro ? Który przyjmuje płatności przez PayPal ponieważ nie chcę mi się przelewać z powrotem pieniędzy na konto bankowe z PayPal'a :)

@edit:

Na kontagier próbowałem już wcześniej zakupić przed zakupem od minecraft.net, lecz aktualnie nie mają gift codów.

Opublikowano

Nie kupuj na kontagier.pl tyle od siebie ci powiem,jak już to na keye.pl, na allegro też raczej nie polecam.

minecraft.net ,a co do twojego problemu spróbuj przelać jeszcze 5zł może ci brakuje bo oni czasem naliczają jakieś vaty i inne gówna,i u nich może być trochę inny kurs dolara/euro

/link poza MPC

Opublikowano

wydaje mi się że wysłałeś np ZŁOTÓWKI a gra jest w EURO...PayPal chce 1% od kwoty transakcji za przewalutowanie z PLN do EURO czyli jak masz 93 zł na grę to doliczasz +1zł na przewalutowanie. Tak działa sklep na STEAM i bardzo możliwe że PayPal też chce za zmianę waluty ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...