Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

HD6870 - po zainstalowaniu sterowników gry świrują

ManXer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jakiś miesiąc temu dostałem ten komputer, nie instalowałem sterowników do karty graficznej (HD6870), ale w końcu to zrobiłem i wszystko dobrze działało, ale do czasu. W Assassins's Creed Revelations przy którejś Podróży Desmonda ginął obraz, trzeba było wyłączyć grę menedżerem zadań i wyskakiwał wtedy komunikat o tym, że sterownik graficzny przestał działać ale odzyskał sprawność. Szukałem na necie przyczyn, wystarczyło odinstalować sterowniki i było dobrze. Zobaczyłem, że wyszła nowa wersja sterów to je pobrałem i całą Mafię II przeszedłem bez problemów, ale przy Risenie pojawiały się kilkusekundowe ściny chociaż gra normalnie chodziła przy ~60FPSach. Skasowałem sterowniki i wszystko znowu działa dobrze...

Niby mógłbym grać bez nich, ale to zawsze trochę lepsza wydajność i mam pewność że każda nowa gra wejdzie. Dlaczego coś takiego się dzieje? Dodam, że wg Everesta aktualnie korzystam z wersji sterownika 8.951.0.0. Komputer to składak.

Oprócz tego, w kilku tytułach raz na dłuższy czas występuje takie przycięcie na 4-6 sekund, to normalne? W Saints Row 3 ten problem ustąpił po wyłączeniu VSynca. Do czasu tego przycięcia i po nim gra chodzi bezproblemowo.

fs_overall.png

Opublikowano

Zainstalowałeś najnowsze Catale i problem nadal występuję? Jeśli tak to zainstaluj Catalysty 11.x. Na 12.x starsze karty mają trochę problemów ze stabilnością i pogorszeniem wydajności

Opublikowano

Teraz podczas instalowania sterowników odznaczyłem Catalyst i zainstalowałem 11.12, dam znać jak będą jakieś problemy.

fs_overall.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...