Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[champ] akali

GoldenUser

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka :D. Można build pod Akali (najlepiej polskie nazwy) i napisać jak nią grać :P. Grałem nią teraz i nie wiedziałem jaki skill kiedy użyć, za co się zabrać, jaka linia xD.

Opublikowano

Cóż świetny grą akali nie jestem ale co nie co podpowiedzieć mogę tyle co się nauczyłem sam.

Build:

Itemy startowe - buty szybkości i 2-3 mikstury zdrowia

1 powrót do bazy - buty merkury/prędkości i wzmacniająca księga chyba że cie stać to hextech rewolwer

a później to już zależy od farmy jak ci dobrze idzie to możesz się nawet pokusić o Rabbadona a jak nie to kordelas ten do Hextech Miecz-pistolet ważne jest też kogo ma drużyna przeciwna jeżeli jest dużo AD to kupujesz coś pod pancerz tj. kolczasta kolczuga ( odbicie ataku z siłą 30% obrażeń magicznych + 100 pancerza) tu już trzeba grać umiejętnie z głową Wg. mnie akali 1vs1 mało kto ma szanse ostatni na baronie pentakilla zrobiłem.

Gra akali:

przede wszystkim akali ma mac umiejętności zamiast many szybciej się regeneruje

nią praktycznie każda aleja jest twoja z tym że jeżeli idziesz mid'a maxujesz Q

nie atakujesz (chyba ze masz na 1 ew. 2 hity) przeciwnika do 6 lvl'a czekasz na ulti R <3

pierwszy skill Q potem W potem znów Q a potem E a potem według uznania ja proponuje jednak Q

specjalizacje 21/9/0 jakie poczytasz na innym poradniku chyba, że sam ok ;)

runy myślę że full ap tylko po 20 lvl'u

Combos

Q/R/Auto attack/Q/E

a jeżeli jest team fight to rzucaj jeszcze W możesz wszystkich tak wykiwać

każdemu powtarzam powtórzę i tobie Last Hituj potworki PODSTAWA!!!

Opublikowano

Ja składam: butki maga/berło rylai/reworwel hextech/czapke rabadona/ i reszta do własnej dyspozycjji najlepiej na AP/AD składac tzw hybryda czyli itemy ktore maja i ap i ad

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...