Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Aktualny minecraft

daras123321

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Moja Opinia

Minecraft teraz (1.2.5-1.3) jest dużo gorszy ponieważ dodano nowy świat The End , Dodadzą handel , enchant i alchemia są również i zalety dalszych aktualizacji.

1.The End-Moim zdaniem ta kraina nie jest zbyt udana ponieważ zbyt wiele się tam nie dzieje smok, którego można zabić zdobyć bardzo dużo doświadczenia. Uważam że jest to zbyt łatwe smok nie zadaje obrażeń nie respi żadnych pomocników itp. Z jego jaja powinien wykluć się mały smok ,którego można oswoić latać lub żeby zrespił się z niego nowy.W The Endzie jest nowy materiał budowlany End Stone który mi się podoba.

2.Handel z NPC- jest to element gry, który zostanie wprowadzony w wersji minecrafta 1.3 (już niedługo). Osobiście ten element także mi się nie podoba

ponieważ minecraft staję się grą RPG a nie zwykłym sandboxem oczywiście można wyłączyć generowanie się wiosek ale to jest to coś co mi się bardzo nie podoba.

3.Enchant i alchemia- Kolejne dwa elementy które mi się nie podobają , kolejne elementy przez ,które minecraft staję się grą RPG wielu osobą jak widzę się to nie podoba . Ktoś może powiedzieć nie podoba się? Nie korzystaj!. Tak ale ja stwierdzam w tym temacie tylko fakty itp.

4.Głód i speed - Szybkie bieganie mi się akurat podoba ponieważ tworzy to nowe opcje parkorowe( czy jak to się tam piszę ). Lecz potrzebne do tego minimum 3,5 kurczaka w pasku głodu żeby szybciej biegać.Głód ten element mi się nie podoba lecz jest potrzebny do speedowania gdyby można było zrezygnować z szybkiego biegania i głodu to bym na 100% zrezygnował.

5.Biom Jungle i bagna i biom grzybowy -To podoba mi się ze względu na to że są nowe możliwości wyglądu naszego domu który pasuję do terenu a także wiele nowych opcji w naszym kochanym minecrafcie.

6.Nowe bloki - Min.:4 wyglądy desek , 3 rodzaje sandstone, End stone, Nether brick , Mycelium(trawa z biomu grzybowego), nowe tory, pistony , Stone brick i wiele innych! One urozmaicają naszą rozgrywkę i poszerzają nasze możliwości w budowaniu i upiększaniu minecrafta.

7.Stackowanie się jedzenia i w przyszłości wiaderek(1.3) jest to akurat kolejna rzecz która mi się podoba ponieważ można np. wydobyć więcej rzeczy.

8.Wąwozy i opuszczone kopalnie- To akurat jest dobra strona w pozytywnym rozwijaniu się minecrafta dla kogoś kto lubi także ryć pod ziemią (np. ja) w opuszczonych kopalniach można zauważyć że w skrzyniach znajdują się nowe nasionka Melon Seeds. Więc w stronę kopania minecraft rozwija się dobrze lecz rzadko coś dodają do podziemi

9.Tryb Creative - Krótko i na temat podoba mi się ten tryb ponieważ

urozmaica budowanie można latać masz nieskończoną ilość wszystkich bloków.

Podsumujmy:

Moim zdaniem minecraft w 70% (nie wiem czemu tak szacuję) idzie w złą stronę. Musi się rozwijać ale w lepszą stronę. Powinni zrobić różne oddzielne tryby. RPG gdzie będą wioski głód handel itp. Jeżeli chodzi o kopanie to bardzo mi się podoba to co dodaje nasza Ekipa Mojang.

Biomy bardzo mi się podobają i są większe.

Proszę pisać wasze opinie co sądzicie o dzisiejszym minecrafcie

1323717436-U247153.gif

Opublikowano

Według mnie tryby gry powinny zostać przebudowane w następujący sposób:

Surival

Creative

A w dodatkowych opcjach dodać coś takiego jak:

Hardcore - on/off

RPG - on/off (handel z NPC, questy, pojawianie się wiosek)

Generowanie struktur - automatyczne wraz z włączeniem RPG

Seed

Biomy:

* Realistyczne - on/off (koniec z zimowym biomem obok pustynnego)

* Duże - on/off (ogromne biomy)

* Biom startowy - równiny itp. (niektórzy zaraz po rozpoczęciu gry nie lubią szukać swojego ukochanego biomu)

Typ świata

Opublikowano

Jak Ci się coś nie podoba to graj na starszych wersjach minecrafta a nie piszesz co Ci się podoba a co nie :mellow: . Każdy wie, że minecraft idzie w złą stronę a ten temat to parodia. W tym temacie piszesz o swojej opini a nie o problemie lub pomocy na jakiś problem <_<

Opublikowano

Niestety muszę to potwierdzić. Rzygać się da tymi nowymi dodatkami, coraz to bardziej komplikują grę i zamiast z porządnego sandboxa zaraz stanie się grą MMORPG.

Najlepszy Minecraft był do wersji 1.6, potem to już coraz gorzej, niestety.

PS. Trzeba pomyśleć o zrobieniu serwera na 1.5 ;).

Opublikowano

Mi sie wszystkie aktualizacje podobają. Jeżeli ktoś nie lubi tych aktualizacji to niech downgrade'uje minecrafta i niech gra na starszych wersjach.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...