Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Program do mierzenia temperatury

dolar444

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak w temacie. Macie jakiś program do polecenia który podaje temperaturę procesora. Ale chodzi mi o taką wiarygodną. I żeby ja pokazywał np. gdzieś zboku przy godzinie. Zastanawiałem się nad programem Core Temp co myślicie ?

Opublikowano

znajdź taki co będzie mierzył właściwie , bo mierzyć potrafi każdy ale odczytać właściwie wartości tylko dobrany do chipsetu

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Core temp jest bardzo dobrym programem do mierzenia temperatur.

znajdź taki co będzie mierzył właściwie , bo mierzyć potrafi każdy ale odczytać właściwie wartości tylko dobrany do chipsetu

Większych bzdur w życiu nie słyszałem. Koleś po cholerę się wypowiadasz jak nic nie wnosisz do tematu?

963711463719651277415.png

|<|®Krzysztofa®|>|

Opublikowano

raczej ty nic nie wnosisz

Core Temp wyklucza czasem w czasie działania działanie innych programów do kontroli procesora czy grafiki albo podaje niewłaściwie temperatury poniżej 40 stopni , ale to nie problem bo rzadko który procesor ma niższą

HWMonitor trzeba dokładnie sprawdzić czy posiada się odpowiedni chipset na płycie , monitorujący temperaturę z różnych miejsc płyty

tak samo trzeba zwrócić uwagę czy płyta ma czujniki cyfrowe czy analogowe

same procesory mają tylko cyfrowy na rdzeniu to nie ma problemów z pomiarem i odczytem z rejestrów procesora temperatury , jeśli właściwy jest wzór do obliczenia temperatury z danych to pokazywana jest faktyczna temperatura, ale tym zajmuje sie już sam program

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

buahahahah cpu-z nie ma miernika temperatur, lool?

raczej ty nic nie wnosisz

Core Temp wyklucza czasem w czasie działania działanie innych programów do kontroli procesora czy grafiki albo podaje niewłaściwie temperatury poniżej 40 stopni , ale to nie problem bo rzadko który procesor ma niższą

HWMonitor trzeba dokładnie sprawdzić czy posiada się odpowiedni chipset na płycie , monitorujący temperaturę z różnych miejsc płyty

tak samo trzeba zwrócić uwagę czy płyta ma czujniki cyfrowe czy analogowe

same procesory mają tylko cyfrowy na rdzeniu to nie ma problemów z pomiarem i odczytem z rejestrów procesora temperatury , jeśli właściwy jest wzór do obliczenia temperatury z danych to pokazywana jest faktyczna temperatura, ale tym zajmuje sie już sam program

To powiedz mi chłopcze dlaczego prawie każdy overlocker używa tego programu do mierzenia temperatur w stresie w czasie testu w stresie programem Prime95 czy jakimś innym programem.

(Pomijając mierniki zewnętrzne)

Core Temp jest dobry i tyle, jeden stopień czy dwa go nie zbawi, twoje bzdury są wyssane z palca i nic nie znaczą.

Polecam też SpeedFan

http://www.almico.com/speedfan446.exe

(Strona producenta)

Pozdro znawco, idź się wypowiadać na google.pl, tam może ktoś Cię posłucha,

@Do autora

Core temp pokazuje obok godziny temperatury wszystkich rdzeni :)

|<|®Krzysztofa®|>|

Opublikowano

bezsensowna odpowiedz jak to widać, czy ja napisałem że każdy i akurat ten ?

jak widać nie starasz się czytać dokumentacji programu nim nawet go użyjesz, skoro sami autorzy zwracają możliwość na błędne działanie innych programów to nie znaczy ze ma blednie działać we wszystkich, tak jak według twojego przykładu

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Spokojnie panowie. Czytałem kilka Recenzji i Tak wiem Core Temp czy SpeedFan czy też Real Temp. Czytałem że niby te właśnie programy korzystają z czujników na płycie głównej. Ściągnę po testuje i się zobaczy. :D

Opublikowano

To ja życzę powodzenia, i powiem, że oby dwa te programy w moim przypadku pokazywały realne temperatury z delikatnymi przełamaniami.

A tak poza tym programy przydatne i dobre, więc polecam i życzę powodzenia.

|<|®Krzysztofa®|>|

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...