Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Cuboid

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, z góry przepraszam, jeśli temat się powtarza, ale nie mogłem znaleźć niczego podobnego. A więc mój problem jest taki, że zakładając serwer, zakładam cuboida na całe miasto, tak aby gracze nie mogli niszczyć dróg i innych rzeczy, jednak zakładając cuboid na miasto obejmuje on także działki, wiem, że nie ma z tym problemu gdy gracz wybierze sobie działkę, to po prostu używamy setparents, jednak co w przypadku, gdy działki są nowe, serwer czynny jest 24/7 i nie zawsze administrator jest na serwerze. Wtedy gracz wchodzący na serwer w czasie gdy nie ma na nim admina, nie może zacząć budować się na żadnej z działek, ponieważ, jest na niej 'ogólny' cuboid całego miasta. Mam nadzieje, że napisałem to w miarę zrozumiale. Bardzo proszę o odpowiedź :) Pozdrawiam

Opublikowano

Po prostu przypisujesz działkę do gracza i gotowy, nie wiem w czym problem jak założysz cuba na cale miasto nic się nie powinno stac ponieważ tak jakby gdy dajesz cuba to część cuboida miasta się kasuje czyli ta działka ale polecam korzystać z pluginu SimpleRegionMarket najlepszy plugin co do tych rzeczy.

Opublikowano

Tak, ale chodzi o to, że gdy admina nie bedzie na serwerze, a bd cub na cale miasto to gracze nie beda mogli sie zaczac budowac na nowych działkach

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...