Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] [GTA4] Straszne lagi

Ajs3r

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Yo,

Od razu przechodze do tematu. Mam straszne lagi w gta (za 1 razem działo płynnie, może jakieś scinki które w ogole nie przeszkadzaly), zainstalowałem patchy najnowsze (to miało w ogóle pomóc, ale niestety tnie jak cholera..

Moj sprzet:

-3GB ramu

-Windows Vista

-Calkowity rozmiar 465 gb

-32 bitowy system

- Karta graficzna : NVIDIA GeForce 9500 GT

-Procesor : Intel ? Core 2 duo 2.66 GHz (mam to napisane dwa razy)

Co mam wymienić, dokupić aby gta chodziło płynnie ? Nie muszą to być najwyższe detale, chodzi mi o to zeby nie było lagów, a jak tak to małe.

//I druga sprawa, może mi ktoś wytłumaczyć jak grac multi player? Nie miałem do czynienia nigdy z takimi grami, grałem w gry które nei potrzebowały zadnych live'ow i internetu :D

Pozdrawiam z góry dziękuje.

Opublikowano

Chyba wiem jak Ci pomóc, przejdźmy do rzeczy:

1.W folderze gta4 zrób plik "commandline.txt"

2.Wpisz do niego coś takiego:

-nomemrestrict -norestrictions -minspecaudio -forcer2vb -noswapdelay -stereo -availablevidmem 1.8 -novblank -noprecache -percentvidmem 1.0 -DX9/high

3.Zapisz

Nie powinieneś mieć już lagów, a nawet możesz ustawić sobie maxymalne detale.

9amUS1C.png
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Zmniejsz wymagania gry w opcjach.

"Respect must be earned. One wrong move and you're dead."

Opublikowano

//I druga sprawa, może mi ktoś wytłumaczyć jak grac multi player? Nie miałem do czynienia nigdy z takimi grami, grałem w gry które nei potrzebowały zadnych live'ow i internetu :D

Jeśli chcesz grać w oryginalną wersję multiplayera do czwórki, to Ci nie pomogę. Ale jest też modyfikacja IV:MP, która mi przypadła do gustu. Działa jak SA:MP, poszukaj sobie coś na ten temat.

DBY2M.png

exMPC Media Team exGold MemberexModerator

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...