Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Libcurl i problem z biblioteką c++

Rekomendowane odpowiedzi

Pomocnik
Opublikowano

Cześć,

chcę zrobić sobie pobieranie source z strony .html do stringa poprzez cURL ale po kompilacji przy debugu wyskakuje mi błąd:

The procedure entry point sasl_errdetail could not be located in the dynamic link library libsasl.dll

lub jak kto woli:

Nie znaleziono punktu wejścia procedury sasl_errdetail w bibliotece libsasl.dll

kod standardowy z exampla:

[/background][/background]

// cURL.cpp : Defines the entry point for the console application.
//

#include "stdafx.h"

#include <curl.h>
#include <cstdio>
#include <string>

std::string buffer;

size_t curl_write( void *ptr, size_t size, size_t nmemb, void *stream)
{
buffer.append((char*)ptr, size*nmemb);
return size*nmemb;
}

int main(int argc, char **argv)
{
CURL *curl = curl_easy_init();
curl_easy_setopt(curl, CURLOPT_URL, "http://dublersoft.hostoi.com/index.html"); 
curl_easy_setopt(curl, CURLOPT_WRITEFUNCTION, curl_write);
curl_easy_perform(curl);
curl_easy_cleanup(curl);
fwrite( buffer.c_str(), buffer.length(), sizeof(char), stdout);
return 0;
}
[background=transparent][background=transparent]

liby najnowsze a libsasl.dll z neta próbowałem kilka wersji i żadna nie działa ;/

pracuje na visual studio c++ 2010 express

Weteran
Opublikowano

Hm...

Domyślam się, że funkcja która jest zadeklarowana w pliku nagłówkowym cUrl`a nie istnieje w jego dll`ce.

Możliwe, że masz inną niż potrzebujesz wersje biblioteki.

Ale to tylko moje domysły, bo nigdy nie miałem takiego błędu i nie pracuję na msvc.

Opublikowano

Ehem a jeszcze spytam o Qt przy okazji ile powinno mi sie to sciagac bo sciagam juz z 10h rozmiar 1gb+ to dobra ta biblioteke sciagam czy cos zle?

Weteran
Opublikowano

Pobierasz Qt Creator, czy jedynie samą bibliotekę? Jeżeli Qt Creator to z tego źródła http://qt.nokia.com/downloads ?

U mnie przy łączu ok. 10mb pobierała się jedynie < 20min.

PS. Żeby wyjść na fanboja Qt dodam jeszcze, że w tej bibliotece jest również odpowiednik cURL`a :]

Opublikowano

Czy ściągnąłeś najnowszą wersję tej biblioteki poprzez wpisanie jej nazwy w google?

Czy próbowałeś samemu skompilować cURL'a, czy też korzystałeś z już skompilowanych bibliotek? Dlaczego?

PS Report za multikonto. Życzę Ci, żebyś był na tyle sprytny żeby zmienić IP. Bo jesteś na tyle niesprytny, że myślisz, że zakładanie tematu z innego konta (multi czy nie) cokolwiek zmienia.

@DOWN

W to absolutnie nie wątpię. Podobnie jak w potrzebę spamowania tymi samymi tematami przez współpracowników.

Ta sygnatura jest pusta.

Pomocnik
Opublikowano

@up

dokładnie

@topic

Czy ściągnąłeś najnowszą wersję tej biblioteki poprzez wpisanie jej nazwy w google? TAK

Czy próbowałeś samemu skompilować cURL'a, czy też korzystałeś z już skompilowanych bibliotek? Dlaczego? Nie, nie mogłem znaleść ;/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...