Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jakie korzyści płyną ze stworzenia bazy danych iConomy?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie! Zauważyłem, że coraz więcej plug-inów oferuje utworzenia bazy danych. Zastanawiam się jednak, jakie płyną z tego korzyści, czy jest jakiś sens tworzenia takiej bazy? Mówię tutaj na przykładzie iConomy, ale wiele innych plug-inów oferuje takową funkcję, jak AuthMe (akurat to wiem - można zrobić rejestrację przez forum), chyba Jobs także.

| Pijawka I | Pijawka II | Pijawka III | MPC User I | MPC User II | MPC User III | MPC Member | MPC Member II | ProUser | MPC Member III | MPC Team | Postmaker | Postwriter |

Opublikowano

Jeśli masz swoją stronę internetową pod serwer, w łatwy sposób można podpiąć system statystyk z bazą danych MySQL.

Dla przykładu można wprowadzić system, dzięki któremu każdy gracz będzie mógł sprawdzić na stronie swój aktualny stan konta.

Ponad to, duże serwery podpinają się pod MySQL by później w łatwiejszy sposób operować plikami.

Słyszałem też, że podpinanie plugin'ów pod MySQL rzekomo zwiększa wydajność co wedle mojego mniemania jest bzdurą.

Opublikowano

Hmm... a czy bezpośrednie podpięcie do bazy danych pozwoli mi na stworzenie rankingu? Czy wymagana jest znajomość języków PHP i MySQL?

| Pijawka I | Pijawka II | Pijawka III | MPC User I | MPC User II | MPC User III | MPC Member | MPC Member II | ProUser | MPC Member III | MPC Team | Postmaker | Postwriter |

Opublikowano

Samo podpięcie nic ci nie da.

Musisz mieć stronę a na niej odpowiedni kod w php.

Ale nie przejmuj się, są gotowce.

Opublikowano
:). Dziękuję, mam (będę miał) swoją stronę. Może skorzystam z gotowca. Do zamknięcia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...