Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]z Bukkitem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć

Zrobiłem już taki temat w dziale modding ale NIKT mojego problemu nie rozwiązał wieć piszę tu.

A więc kiedy próbuję zrobić plik start.bat który będzie odpalał serwer to za każdym razem pisze

Nie można znałeść określonej scieżki!!!

ŻADNA formuła do pliku bat nie działa!!!

mam jave 7 update 4 w domyslnym folderze dysku C i system windows 64 bit

już chyba 100 razy próbowałem pobrać gotowe pliki serwerowe i zawsze jest taki sam problem :

Nie można znałeść określonej scieżki!!!

Błagam o pomoc bo mam juz tego dosyć

Nie chce kupować dedyka bo aktualnie nie mam kasy

DAJE full lików, 5 na profilu i co kto tam bedzie chciał tylko prosze o pomoc!

1366981151-U331881.png
By Vanosz

|Ex Moderator League of Legends | Ex Moderator Duel of Champions | MPC Gold Member |

Opublikowano

ref

prosze o pomoc

1366981151-U331881.png
By Vanosz

|Ex Moderator League of Legends | Ex Moderator Duel of Champions | MPC Gold Member |

Opublikowano

Piszesz bardzo chaotycznie. Reinstall javy. W plikach serwerowych pliki .bat są skonfigurowane pod system 32bit. a skoro ty masz 64bit. Jeśli znasz angielski to sobie poradzisz.

http://wiki.bukkit.org/Setting_up_a_server

8can.png

|| CPU: I5-2500 || GPU: MSI Gtx 660 Titan || Ram: DDR3 8GB GoodRam || Zasilacz: Antec 500W || Płyta Główna: Asrock H61M ||

Opublikowano

jest jeden problem jave juz reinstalowalem z 3 razy a pliki mam skonfigurowane pod 64 bit java 7 i taki sam system posiadam najnowszego craftbukkita z glownej strony

przepraszam za chaotycznosc ale jestem juz bardzo wkurzony

jakies inne sugestie co mam zrobic?

moze jakis program w tym przeszkadza?

1366981151-U331881.png
By Vanosz

Opublikowano

Ref

Pomoze ktos?

1366981151-U331881.png
By Vanosz

Opublikowano

Jezeli wlaczasz start.bat i pisze ze nie moze odnalezc sciezki to masz inna nazwe pliku jar serwera nic w start.bat zmien z craftbukkit-ro-costam cos tam na sam craftbukkit

Nie wiem czy to dobrze wytlumaczylem.

Jak cos to pisz na GG 3347250

Tu masz lepsze wytłumaczenie:

Jezeli robisz to :

@ECHO OFF

SET BINDIR=%~dp0

CD /D "%BINDIR%"

"%ProgramFiles%\Java\jre7\bin\java.exe" -Xmx1024M -Xms1024M -jar craftbukkit.jar

PAUSE

To w tej linijce

"%ProgramFiles%\Java\jre7\bin\java.exe" -Xmx1024M -Xms1024M -jar craftbukkit.jar

Pisze ci

Xms1024M -jar craftbukkit.jar

A plik jar nazywa sie inaczej niz craftbukkit.jar to ci sie nie odpali serwer.Musisz zmienic nazwe pliku jar na to : craftbukkit.jar

Jeżeli pomogłem kliknij Lubię to lub daj DIAXA !

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...