Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[V-TuT] Tajne przejście - Pistony

Aqella

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

To jest mój kolejny tut. tym razem pokażę wam jak zrobić tajne przejście za pomocą pistonów (tłoków)

V.tut:

Jak to działa?

• Wystarczy zrobić przejście pod tłokiem, odpalić mechanizm i wejść na tłok

Jak zatrzymać tłok po przejściu?

• Po wpadnięciu, lub przed trzeba po prostu postawić dźwignię pod pistonem (NIE może włączać redstone'a)

Jak zatrzymać cały mechanizm?

• Tego do tej pory nie rozgryzłem, jedynym sposobem jest rozwalenie czerwonego proszku i położenie go spowrotem (dźwignia włączająca powinna być do góry)

Sposób na to przejście został wymyślony całkowicie przeze mnie już w wersji 1.7 przez przypadek. Mimo upływu dobrych 10 miesięcy nie widziałem video tuta na ten temat, więc postanowiłem go zrobić

Uwaga!!

Aby zrzuciło Cie na dól, trzeba polożyć blok 3 kratki nad tłokiem!!

P.s

Sorki za brak głosu, ale mikrofon mi się zje**ł, i za tylko 30 sek. filmik (darmowy fraps)

Opublikowano

Może i widziałeś. Jak już wspomniałem w temacie, znalazłem ten bug w wersji 1.7 (wprowadzenie tłoków) więc jest możliwość, że ktoś też takie coś wybudował. Po prostu nie widziałem nigdzie tuta o tym więc postanowiłem go zrobić.

Zapraszam do komentowania.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...