Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Tut] Jak zmienić MAC (100% WORK)

Gość Maxiu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Eh spotykam się z problematycznymi problemami dotyczącymi tego właśnie bana.

Otóż jest kilka sposobów na zmiane adresu karty Mac'a.

Najczęściej ludzie próbują zmieniać adresik tymi programami :

(I Metoda)

• SMAC 2.0
  • Mac Makeup
  • MadMACs
  • MacShift

Zabawa takimi programami też nie zawsze Ci pomoże, może być tak zablokowany adres że wgl. nie ruszy (bodajże na płyte ban, albo tzn. "special ban") sam tak kiedyś miałem.

No więc od dawna korzystam z sprawdzonego poradnika, a po tym zawsze mi CA działało (pomijam że nexon się uwziął na mnie i mi dawał na MAC'a bana co 24H xDD W pewnym momencie sobie dał spokój bo i tak adresik ciągle zmieniałem)

No to zaczynamy ^^

II Metoda.

To tak wbijamy w start > uruchom i wpisujemy :

devmgmt.msc

(I klikamy enter)

Ok wyszkoczyło takie okienko :

00_dev.png

Ok jest zaznaczone K.Sieciowa klikamy na nią PPM (Prawy Przyc. Myszy), następnie wybieramy z menu kontekstowego właściwości.

Wbijamy w zaawansowane..(znaczy pierw wybieramy urządzenie które nas interesuje i na nim klikamy PPM)

Łokej jesteśmy..em teraz coś takiego mamy :

jxsp.jpg

Czyli Adres Sieciowy > i rubryka i tam sobie zmieniamy wartość.

Klikamy łokej i po zawodach ^^

(Dla pewności w tym 2 podobnie zróbcie, czyli zmiana wartości ale na taką samą jak tutaj zmieniliście)

I resecika ciśniecie wtedy działa.

III Metoda

(Trochę bardziej zawiła, testowałem i działa..pobawimy się w coderów xD)

Głównie ta metoda składa się na odnalezieniu i edytowaniu klucza rejestru przechowującego informację o adresie.

To tak wbijamy (tak jak poprzednio w menu wpisujemy) :

ipconfig /all.

To tylko aby zdobyć info. na temat karty którą chcemy edytować.

Zapisujemy nazwę karty i jej obecny adres fizyczny, przykładowo, będzie to:

Opis (Description): Intel® PRO/Wireless 3945ABG Network Connection

Adres fizyczny (Physical Address): 00-E2-42-22-5F-2F

03_ipconfig.png

Łokej jedziemy..uruchamiamy :

regedit

I wbijamy do klucza : HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Class

Kilkamy PPM na gałęzi Class, z menu kontekstowego wybieramy Szukaj (Find). W nowym oknie, w polu tekstowym wpisujemy część nazwy naszej karty sieciowej, na przykład "PRO/Wireless 3945ABG", klikamy Znajdź i czekamy na wynik.

Czasem możemy błędnie wpisać poszukiwaną frazę i wyszukiwanie nie przyniesie pożądanego rezultatu, dlatego niekiedy będziemy zmuszeni poświęcić nieco więcej czasu i poszukać wpisu (nazwę karty) poprostu sami.

Hmm..w moim przypadku znalazło to co trzeba wygląda to tak :

(Informacje o karcie dostępne są w kluczu)

tvzr.jpg

Czyli 0012 i na dole, znalazłem po tym numerze który podkreśliłem, ponieważ to mój adres mac ;X

(Btw.Fajny nr. maca hhmm. ?? )

I następnie zmieniamy tą wartość na jaką chcemy xD

Jeżeli nie chce działać wiersz polecenia, w tym ta komenda :

ipconfig /all.

Poprostu w wyszukaj bierzecie pierwszy wyraz swojej nazwy karty (czyli ja u sb brałem Atheros i mi znalazło, resztę sam znalazłem)

Dodatkowo ! :

Jeżeli będą jakiekolwiek wątpliwości co do właściwej selekcji karty (wpisu w rejestrze), można sprawdzić następujące wpisy:

DriverDesc - wpis powinien zawierać nazwę poszukiwanej karty sieciowej,

MatchingDeviceId - numer identyfikacyjny urządzenia, można odczytać go za pośrednictwem menedżera urządzeń (PPM na urządzeniu -> Właściwości -> zakładka Szczegóły -> z listy rozwijanej wybieramy MatchingDeviceId),

NetworkAddress - adres fizyczny karty (porównujemy z informacją uzyskaną dzięki zastosowaniu komendy ipconfig /all), w tym przypadku będzie to 00-E2-42-22-5F-2F,

NetCfgInstanceId - identyfikator GUID, można odczytać go za pomocą polecenia net config rdr (w wierszu poleceń), polecenie działa tylko dla aktywnych połączeń. Interesuje nas wyłącznie ciąg znaków mieszczących się pomiędzy nawiasami klamrowymi {......}.

Dodatkowo, w części przypadków można od razu jednoznacznie zidentyfikować klucz odpowiedzialny za wybraną kartę. W tym celu korzystamy z menedżera urządzeń, na zakładce Szczegóły odszukujemy wpis Klucz sterownika, który zawiera informację o dokładnej lokalizacji klucza.

(Czyli to tak wygląda)

05_devicekey.png

Kiedy jesteśmy pewni, że odszukany wpis w rejestrze dotyczy właściwej karty, przystępujemy do zmiany adresu MAC. Zmiana adresu MAC jest możliwa poprzez modyfikację wartości we wpisie NetworkAddress. Klikamy dwukrotnie Lewym Klawiszem Myszki na wspomniany wpis i w polu wartości podajemy nowy adres, bez znaków rozdzielających np. 00E242225F2F. Jeżeli nie ma takiego wpisu tworzymy go ręcznie, klikamy PPM na wolnym polu i wybieramy Nowy (New) -> Wartość ciągu (String Value).

Wszelakie zmiany bd widoczne po resecie.

Trudne ?

Trzeba dużo myśleć ?

Nie ;X

Więc pozdrawiam ^^

Uff...proszę o podpięcie.

(Screeny tylko 2 moje, wszelakie info wziąłem z neta.

Rozbudowałem i skonwertowałem na wasz tok myślenia)

^^

Endżoj ^^

Opublikowano

Bardzo roozbudwany i ciekawy poradnik gz.

Ja i tak polecam SMAC 2.0 mało roboty a nasz cel będzie spełniony ;)

681731482015096381754.png

Czytaj uważnie, masz Boga na linii.

Opublikowano

Super , to jest piękne.

Po prostu jesteś niesamowitym cziterem.

Uważam ,że to powinno być podpięte :0

I tak już umiałem sobie zmieniać mac :)

Im większy rośnie na mnie flejm

Im bardziej mnie nienawidzisz tym większy fejm. ej

Opublikowano

Co za pi*dy jak można nie lajkować genialnych poradników Maxia( If u know what i mean Maxiu ^^)

Ja zawsze jestem z tobą <3

//no i po co spamujesz?

52671550.jpg
  • 2 lata później...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...