Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Jak oczyścić common_drop_item?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Chciałbym jakoś usunąć drop z mobów całkowicie i dodać swój własny, tylko, że nie wiem jak...

Gdy się usunie całkowicie tekst z common_drop_item.txt to serwer działa, a jak zacznę wgrywać

swój to zaraz serwer dostaje szału... Czy ktoś mi pomoże z tym? Czy tylko można zmniejszyć drop itemsów.

Opublikowano

a jaki błąd wywala syserr ?

Odpowiem ci jutro, gdyż muszę zrobić serwer od nowa, tym razem pobieram FreeBSD 7.4, a nie pliki by Badar lub w całości kaszanka.pl.

pogromca krzaczków + trochę zabawy i wsio.

Trochę zabawy? Jest tam coś takiego:
PAWN	  S_PAWN	  KNIGHT	  S_KNIGHT	

I jak mam zacząć ?...

Przykład wpisu:

PAWN S_PAWN KNIGHT S_KNIGHT
ĂĘ?Ţ°Ë 1 15 1.08 ??+1 5000 ĂĘ?Ţ°Ë 1 15 1.104 ??+1 3846 ĂĘ?Ţ°Ë 1 15 1.12 ??+1 3333 ĂĘ?Ţ°Ë 1 15 1.32 ??+1 1250
1 15 1.04 ??+2 10000 1 15 1.052 ??+2 7692 1 15 1.06 ??+2 6667 1 15 1.16 ??+2 2500
Opublikowano

PAWN to od jakiego lvl dropi,

S_PAWN do jakiego lvl dropi,

KNIGHT szansa na drop

S-NIGHT tego nie wiem...

I tak, przykładowy wpis

50 99 0.25 50513 *****

Czyli od 50lvl do 99lvl dropi kamyk duchowy. Aby on on wyleciał, trzeb średnio ubić 400 mobów. Tylko nie wiem co to jest ta ostatnia liczba...

Opublikowano

Ja wiem, tylko że, np. chce ustawić drop jakieś szkatułki z mojego serwera, żeby dropił z mobów od 50lvl i tylko z mobów, a nie z postaci podczas pvp^^

Opublikowano

po 1. Drop z mobów odpowiada: mob_drop_item.txt a nie common...

1. mob_drop_item.txt - tutaj dodajesz drop z bossów, pół-bossów, i z metinów

2. etc_drop_item.txt - drop ulepszaczy z mobów takich jak : żółć, kawałek klejony itp

3. common_drop.item.txt - tu ustawiasz drop wszystkich innych śmieci tzw, miecz +0 z psów, glewie itp...

znajdź mi w mob_drop_item dzikiego psa lub drop mieczy +0, to zobaczysz =P

Pisanie Emulatora Pod nes'a w c++

musiał znać strukturę nes'a ^^

Opublikowano

Daj pliki które mają być wyczyszczone

Ja wiem, tylko że, np. chce ustawić drop jakieś szkatułki z mojego serwera, żeby dropił z mobów od 50lvl i tylko z mobów, a nie z postaci podczas pvp^^

Wywal questa

Opublikowano

Wiem co do czego służy i potrafię sobie oczyścić pliki... Chodzi mi tylko o to jak napisać drop, że od 1lvl do 50 dropi to i tamto.. a nie z mobów...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...