Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czym jest bóg

CTD.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hehe odpowiedź siedzi w nas a wy katoliki dalej wierzcie sobie w tego wyimaginowanego boga.

Powiecie że pewnie mam zrytą banie od dragów, co po części jest prawdą ale to co napisze również.

Otóż każdy organizm ludzki ma w sobie po 49 dniu życia płodu (według myśli wschodu dusza przybywa do ciała) najpotężniejszą substancję psychodeliczną jaką jest dimetylotryptamina (DMT).

DMT występuje w małych ilościach w ludzkim organizmie.

~Wikipedia

http://pl.wikipedia....etylotryptamina

Wydziela się ona przez tą sekundę kiedy umieramy i podczas snu ale w mniejszych ilościach. Ćpuny wiedzą, chociażby palacze trawki że jest coś takiego jak zaburzenie odczuwania upływu czasu. I pomyślcie że to tylko sekunda dla innego człowieka, a dla nas będzie całą wiecznością, ten cały raj i bóg to jeden trip xD Wszystko jest stanem umysłu, nie ma duchów, nie ma boga, nie ma niczego , świat składa się z materii i jest jebaną zagadką.

Poziom 5

Zupełna utrata kontaktu wzrokowego z rzeczywistością. Zerwanie połączenia z otaczającym światem, utrata ego. Osoby doświadczające tego poziomu opisują całkowitą inność tych doznań w porównaniu z rzeczywistością. Niektóre z nich porównują ten stan do oświecenia, osiągnięcia namiastki życia Boga. Poziom piąty może zostać wywołany zażyciem bardzo dużej dawki LSD czy ketaminy, potężnej psylocybiny lub mocnymi ekstraktami szałwii wieszczej. Palenie DMT w średniej dawce prawie zawsze powoduje doświadczanie piątego poziomu, co czyni go najsilniejszym znanym psychodelikiem.

~Wikipedia

http://pl.wikipedia...._psychodeliczne

Efekty działania DMT mogą obejmować zaburzenie odczuwania upływu czasu, halucynacje słuchowe, wrażenia erotyczne oraz wiele innych, indywidualnych odczuć, których wyrażenie słowami jest trudne lub nawet niemożliwe. Profesor Alan Watts tak opisał efekty działania DMT: "Załaduj wszechświat do działa. Wyceluj w mózg. Strzelaj".

W latach 1990-1995, psychiatra Rick Strassman prowadził badania nad DMT na University of New Mexico. 20% ochotników, którym podał iniekcyjnie wysokie dawki DMT doniosło, że miało kontakt zmysłowy z istotami pozaziemskimi.

~Wikipedia

http://pl.wikipedia....etylotryptamina

"Kontakt zmysłowy z istotami pozaziemskimi" - hehe bóg.

Pomyślcie że to co oni wzięli to pikuś w porównaniu z tym co wydzieli się w mózgu podczas śmierci.

Każdy jest ćpunem xD Co do wydzielania DMT podczas snu niewiele wiem ale wyczytałem w tym filmiku:

To wszystko tłumaczy.

Jeszcze tutaj jest ładnie opisane co i jak:

http://hyperreal.info/parę_słów_o_dmt

Muszę kiedyś spróbować tej substancji, zobaczyć jak to jest po śmierci. ;3 Pomijając oczywiście fakt rozłożenia ciała i zjedzenia przez robaki po wielu latach.

Co o tym myślicie?

Opublikowano

Czym jest Bóg ? Głownie tym, o czym nie można dyskutować na tym forum nie wywołując żadnych spin, flamewarów itd.

Uważasz, że nie istnieje, spoko uszanuje to. Ja uważam, że istnieje, bo jest mi łatwiej z tym żyć, ale większość ateistów powie mi, że jestem debilem i zacznie mnie wyśmiewać. Nie chce mi się rozpisywać, bo już mnie nudzą te dyskusje. Po prostu wiara to sprawa indywidualna, Bóg jest czymś, czego nikt z nas nie ogarnie - ty nie wierzysz, więc co Cię obchodzi czym jest Bóg ? Przecież sam przed chwilą napisałeś, że jest wyimaginowany, więc po co chcesz wiedzieć czym jest coś, co nie istnieje ? Nie rozumiem Ciebie, zajrzę do tego tematu w sobotę rano, może mój trzeźwy umysł tego nie ogarnia.

Jbc. dam edita.

52287137559562145640.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...