Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Niezdanie Do Nastepnej Klasy .

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Drugi rok w jednej klasie? To nie ma sensu

Naukowcy twierdzą, że zdawać powinni wszyscy.

Nie ma żadnych korzyści pedagogicznych z tego, że dyrekcje szkół nakazują gorszym uczniom powtarzanie klasy. Zdaniem niemieckich naukowców tracą na tym sami uczniowie oraz finanse państwa - donosi thelocal.de

Badania na temat korzyści z repety zleciła

Fundacja Bertelsmanna. Okazało się, że mimo ponownej nauki tego samego zakresu przedmiotu, uczniowie nadal mają kłopoty z wynikami

Zdaniem specjalistów, lepiej pieniądze - przeznaczane teraz na powtarzających rok - zainwestować w dodatkowe zajęcia wyrównawcze. Zdawać powinni wszyscy, a w kolejnej klasie nadrabiać zaległości.

W Niemczech tacy uczniowie kosztują budżet państwa prawie miliard euro. Jest ich zresztą najwięcej spośród krajów europejskich - co 5. młody Niemiec musi ponownie chodzić do tej samej klasy.

Na tym systemie

nie korzystają nawet dobrzy uczniowie. Usunięcie tych gorszych nie ma żadnego pozytywnego wpływu na całą grupę - uważa prof. Klaus Klemm z Uniwersytetu Duisberg-Essen.

Pedagodzy podkreślają, że powtarzanie klasy powinno być wyjątkiem zastrzeżonym tylko do takich zdarzeń jak długotrwała choroba czy wypadek ucznia.

Opublikowano

UP tu jest racja też tego nierozumiem miałem małe kłopoty w budzie ale jakoś wyszłem z tego ale mój kolega z klasy niestety nie.szkoda jaja ostre były na religi z nim ;p

mca.png
Opublikowano

@Moso

Nudzi ci się ? Który ty temat zakładasz ? :D

@topic

Dla mnie to bez różnicy....ze średnią 5,3 dam rade xDDD

A z tym miliardem euro : kryzys mamy...oszczędności święta rzecz :D Może się wreszcie kasa znajdzie na dzień chłopaka (pozdrawiam PG3 w Radomiu :* :D)

03b33a167ce86b00.gif

Nick na Steam i w Black Ops: KaczorDonald

Opublikowano

Najwięcej osób nie zdaje ponieważ NIE CHODZI do tej szkoły i w tedy muszą ją powtarzać, bo nie chodzili do niej. To chyba logiczne. Nie sądzę aby taki ktoś kto ma obecność na każdej lekcji nie zdał, chociaż zdarzają się takie przypadki. :P