Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q]Działo SU-85

Pr0sikor

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka

Mam problem z wyborem działa do SU-85.

Jeśli był już taki temat to sorki ale nic nie znalazłem.

Screen tabeli :

shot001yn.jpg

Opublikowano

Ja tam zawszę biotę Top-owe.

Czy w twoim przypadku bierz 107 mm, no chyba, że planujesz jak najszybciej dojśc do Su-100 to nie badaj tego działa tylko dozbieraj Pd do su.

Ale domyślam się, że trochę będziesz chciał posiedzieć na tym czołgu, bo dobrze sie nim zarabia,

Pozdrawiam! ;D

x

Opublikowano

Ja tam zawszę biotę Top-owe.

Czy w twoim przypadku bierz 107 mm, no chyba, że planujesz jak najszybciej dojśc do Su-100 to nie badaj tego działa tylko dozbieraj Pd do su.

Ale domyślam się, że trochę będziesz chciał posiedzieć na tym czołgu, bo dobrze sie nim zarabia,

Pozdrawiam! ;D

Chodziło mi bardziej którym teraz działem grać. Tym 85mm czy 122mm. Ale raczej trochę na nim posiedzę bo fajnie mi się nim gra choć przerwa robi swoje i skill miałem niski i jeszcze spadł :/

Opublikowano

Nawet nie zaglądając do statystyk zgaduję, że 122mm ma pewnie 400 DM ale pewnie strasznie słabą penetrację,

Zaś 85mm pewnie ma coś ok. 200 DM albo 150 DM ale ma lepszą penetrację.. celność i szybkość celowania.

Zresztą przeanalizujmy dane.. powiedzmy, że takie działo 122mm ładuje się 10 sec. a to drugie 4-5 sec.

To ty zdążysz strzelić 2 razy, a on raz. Przypuśćmy walisz 2x po 150= 300, a on raz noo za te 350-400

Walczycie dalej.. ty go rozwalasz on ładuje pocisk.. i szansa, że zrykoszetuje jest ogromna.. i co ?? potem znowu będzie ładował 10 sec. a ty go ładnie rozwalisz.

Pisałem bardzo chaotycznie, ale myślę, że mnie zrozumiałeś.

Pozdrawiam! ;D

@Edit: ( literówka ) ;D

x

Opublikowano

Nawet nie zaglądając do statystyk zgaduję, że 122mm ma pewnie 400 DM ale pewnie strasznie słabą penetrację,

Zaś 85mm pewnie ma coś ok. 200 DM albo 150 DM ale ma lepszą penetrację.. celność i szybkość celowania.

Zresztą przeanalizujmy dane.. powiedzmy, że takie działo 122mm ładuje się 10 sec. a to drugie 4-5 sec.

To ty zdążysz strzelić 2 razy, a on raz. Przypuśćmy walisz 2x po 150= 300, a on raz noo za te 350-400

Walczycie dalej.. ty go rozwalasz on ładuje pocisk.. i szansa, że zrykoszetuje jest ogromna.. i co ?? potem znowu będzie ładował 10 sec. a ty go ładnie rozwalisz.

Pisałem bardzo chaotycznie, ale myślę, że mnie zrozumiałeś.

Pozdrawiam! ;D

@Edit: ( literówka ) ;D

Wielkie dzięki.

Nie masz może ochoty na kilka rundek ??

Przy okazji byś mi trochę podpowiedział

Opublikowano

Mogę sobie trochę pograć.

Tak dla sprostowania.. nie jestem jakimś "pro-graczem" ja po prostu dużo czytam..

W wot-a gram.. od.. zresztą zobacz:

http://worldoftanks.eu/community/accounts/503226855-Danieliixx/

Ale powiem ci, że koledzy chętnie słuchają moich rad.

Pozdrawiam! ;D

@Edit:

Ale te rundki to może jutro. ;D

x

Opublikowano

No właśnie.. j a k w i e s z gdzie przycelować.

A jak ktoś wyjedzie do cb z bliska ??

A ty będziesz ładował 10. sec -_-

x

Opublikowano

moim zdaniem zis. Jest to to samo działo co na starym KW i sami wiecie jak się tam spisywało.

Opublikowano

no stare KV robiło mordor bez premki nawet 30k da się wyciągnąć oczywiście jak wybijesz z 6 i będziesz miał inne bonusy

Jeśli widzisz że ktoś popełnia błędy, to nie krytykuj tego!! Niektórzy ludzie mają DYSLEKSJĘ. Jeśli należysz do tych os. to skopiuj to na sygnaturę

Opublikowano

122mm jeśli bijesz w ciężkie i td celujesz w dolnią klatke lub w tył zalezy jaki pancerz.. 85mm tak jak powiedział "Zaacny" dobre przeładowanie,celność,penetracja,szybkość celowania...

Opublikowano

122 lepiej celować w górną płytę wierzy [poza radzieckimi naleśnikami] lub złączenie wierzy z kadłubem.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

podobno w 7.5 maja usunac zisa :// a tak fajnie sie gralo tym czolgiem

To był jeden z najlepszych mm tak jak kw bo miał najlepsze działo na tym tierze no ale cóż poradzic ja umiem zarabiac bardzo dobrze 7 tierem Tigerem tak jak KT wiec mnie to nie zaszkodziło az tak :D

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

podobno w 7.5 maja usunac zisa :// a tak fajnie sie gralo tym czolgiem

Tak, w 7.5 Su-85 straci swoją 107. W zamian dostanie jakąś inną wersję 85mm.

Jego statystyki to:

RoF 10-10,5

pen 144

dmg 180

acc 0,34

aim 2,3s

Jednym słowem - strasznie osłabili w stosunku do 107

signature@501527218-Arthei@eu@106@0@1101garage@501527218@eu@0@321000@-1.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...