Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Serwer tekkit

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Wykupiłem serwer tekkit na craftserve.

Instaluje MC Forge, ModLoader, pobieram ze strony technic packa tekkit 3.0.3 bo taka wersja jest na serwerze.

Wklejam zawartość archiwum tekkit3.0.3 do folderu .minecraft.

Tak to robię i gdy chcę zagrać na serwerze to pojawia mi się lista modów które powinienem miec zainstalowane i się nie loguje do serwera, a mody przecierz są.

Jak i co wgrać żebym mógł grać na tym serwerze??

Opublikowano

Hahaha...tekkit to taka paczka jak yogbox...nie wklejasz nic do .minecraft tylko pobierasz Technic Launcher (premium lub non premium) i instalujesz to. Potem dostosowujesz serwer do premium lub non premium i ci działa. Dodajesz podstawowe pluginy na serwer (AuthMy - non premium i logowanie i td), ustawiasz presmission i grasz z kolegami. Jak co to weź non premium bo ja mam non premium i fajnie by było na serwie pograć ^^

IP na pw jeśli możesz to podaj :)

w5cNAHm.png

Opublikowano

O Boże... ustawiasz PREMIUM lub NON PREMIUM ( true lub false) 1 z 2. Podasz ip?

Cos takiego =online - false(non premuim true premium)

w5cNAHm.png

Opublikowano

W ustawieniach serwera wiem o co chodzi ale z tym tekkitem nie wiem tam jest tylko jeden rodzaj launchera i to jak go pobrałem to nie działa

Opublikowano

To jest tak. Jak pobierasz launcher premium to musisz miec konto premium na minecraft.net (to z GIFF KODEM!)

A jak pobierasz non premium launchera to musisz mieć konto na minecraft.net (BEZ GIFF KODA) i to wszystko. Chyba wybrać tekitt umiesz ^^

Podasz ip!?

w5cNAHm.png

Opublikowano

Kur.. jak tam nie ma launchera premium i no premium jest tylko jeden nie ma żadnego wyboru.

http://www.technicpack.net/ wejdź sam na oficjalną stronę technic packa i sam zobacz.

A jak pobrałem launchera EXE dla Windows to po jego uruchomieniu wybieram TEKKIT wpisuje login klikam przycisk "login" i nic się nie dzieje

Jak wiesz naprawdę jak to odpalć to napisz krok po kroku

Opublikowano

Da się grać na tekkicie na no-premium czy nie??

Mam konto na minecraft.net ale no-premium, i gdy odpalam technic launchera i wpisuje login i hasło to pojawia się komunikat że muszę mieć konto premium.

A może da się pominąć tego launchera.

Jak ktoś potrafi to uruchomić to bardzo proszę o pomoc

Opublikowano

Jest w TUT poradnik z DL lanchera non premium ^^

IP: xxxxxxxxxxxxxx

Masz zajebiste IP :)

Ale tak na serio się pytam. Podasz mi IP? Ustaw na non premium :)

w5cNAHm.png

Opublikowano

Ni znalazłem tego TUT-a na no-premium jak możesz to podżuć linkaprzejrzałe

m dział tutoriale do 12 strony po kolei wszystko i nic nie znalazłem a przez szukajkę nic nie wyszukuje.

Opublikowano

Ni znalazłem tego TUT-a na no-premium jak możesz to podżuć linkaprzejrzałe

m dział tutoriale do 12 strony po kolei wszystko i nic nie znalazłem a przez szukajkę nic nie wyszukuje.

Zrob dokladnie jak na video, u mnie dzala i u innych tez. Wszak mam premium ale z ciekawosci sprawdzalem.

Dokladnie jak na wideo,po instalacji moze zmienic ustawienia .minecrafta- dlatego zrob kopie.

Link z kanalu YouTube.

Opublikowano

Kurcze spóźniłem sie i ten link z YT już nie działa (zablokowali stronę)

coalaa jak masz te pliki jeszcze na dysku to daj znać na PW.

THX

Opublikowano

Kurcze spóźniłem sie i ten link z YT już nie działa (zablokowali stronę)

coalaa jak masz te pliki jeszcze na dysku to daj znać na PW.

THX

mam te pliki-odezwij sie na GaduGadu:2839513

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...