Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q] Pomoc Tiger

piterhehe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Powiedzcie mi jak gra się TIGEREM.Wymieńcie jego plusy i minusy.Proszę o szybką odpowiedź

PSG <3

Opublikowano

Moim zdaniem jego wartość wynika z historycznych walorów. Pancerz może być ale brak kątów oraz mobilność robią z niego łatwy cel. Działo nie rekompensuje wszystkich wad.

Opublikowano

Moim zdaniem jego wartość wynika z historycznych walorów. Pancerz może być ale brak kątów oraz mobilność robią z niego łatwy cel. Działo nie rekompensuje wszystkich wad.

Mylisz sie gra tym czołgiem po wymaksowaniu to cud miod i maliny przynosi tony srebra i zabawy mowisz jak bys nim nigdy nie gral.

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

grałem, ale grałem też jako jego przeciwnik. Mnie osobiście nie zachwycił. IS go potrafi spokojnie pokonać, do t29 nie ma co podjeżdżać. Jego minusem jest brak kątów. Strzelanie do niego jest dość proste. Cóż działo i gruby pancerz robią swoje ale według mnie nie jest tak potężny jak o nim mówią. Chociaż czym większa odległość tym szala przechyla się na jego stronę. Na sporej odległości is nie ma szans lecz ja preferuję walkę na close range więc.....

Opublikowano

grałem, ale grałem też jako jego przeciwnik. Mnie osobiście nie zachwycił. IS go potrafi spokojnie pokonać, do t29 nie ma co podjeżdżać. Jego minusem jest brak kątów. Strzelanie do niego jest dość proste. Cóż działo i gruby pancerz robią swoje ale według mnie nie jest tak potężny jak o nim mówią. Chociaż czym większa odległość tym szala przechyla się na jego stronę. Na sporej odległości is nie ma szans lecz ja preferuję walkę na close range więc.....

Własnie dlatego dla mnie tygrys jest leprzy zazwyczaj to gram nim w plutonie z kolega ktory gra isem on na 1 lini ja na 2 czasem na 3 bo ja lubie posnajpic z a do tego tygrys jest stworzony.

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

no w tym akurat się zgodzę że w II jest dobrze linii ale druga linia raczej dla TD zarezerwowana. A ty trzymasz się za czy przed TD. Ja jak widzę HT które jadą za medami i destroyerami to mnie krew zalewa. Tygrys i krogentiger (czy jakoś tak) to linia 1,5. (wiem chaotycznie ale inaczej nie mogłem tego wyjaśnić)

Opublikowano

no w tym akurat się zgodzę że w II jest dobrze linii ale druga linia raczej dla TD zarezerwowana. A ty trzymasz się za czy przed TD. Ja jak widzę HT które jadą za medami i destroyerami to mnie krew zalewa. Tygrys i krogentiger (czy jakoś tak) to linia 1,5. (wiem chaotycznie ale inaczej nie mogłem tego wyjaśnić)

Oczywiscie ze jade przed TD przecierz nie moge bronic sie nimi to ja powinienem bronic ich.

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

oj tam brak katow, da sie przyzwyczaic wystarczy nauczyc sie ustawiac.

Sam w ubiłem 2 is( od full hp) w jednej rundzie wystarczy wychylic sie zza oslony odpowienio sie ustawic i nawet jak masz cienki pancerz to i tak cie nie przebija

4758463064.png

Opublikowano

tylko taka wada. Is-y mają naturalne kąty dzięki czemu mogą stawać frontalnie osłaniając burty. Często kontowanie pancerza (nie zawsze) naraża na wychylenie bardziej newralgicznych punktów.

Opublikowano

Powiem tak, sam mam tygryska i czesto z nim wychodze na plus prawie zawsze wynik za walke wynosi 25k+

z czasem nauczysz sie nim grac ktos tu wspomial ze tiger jest latwym celem tak tylko ze jak sie ładnie skontuje to t32 nie przebija :)

Tygyrskiem trzeba bic z 2/3 linii jako wsparcie lub chowac sie ze twardszymi od siebie sojusznikami

mowie ci z czasem nabierzesz doswiedczenia i opanujesz czolg :)

BTW ktos mowil ze do t29 nie ma co podjeżdżać

hyhy nie musi podjeżdżać chlopie pomysl na dystans zadna t29-tka nie ma szans z tygryskiem wiem bo sam rozbilam taka na mapie malinowce w wiekszym stopniu sam zjechałem t29 i ugryzłem t34

Hmm co do walki 1vs1 na krotki dystans powiem ze gdy wiesz gdzie strzelac nie straszny ci is'ek

A i staraj sie nie dawac sobie strzelac w boki/tyl wieży bo to powoduje uszkodzenia ammoracka ;X czesto sie to dzieje. Gdy przeladowujesz pocisk staraj sie ruszac wieża na boki wtedy wieksza szansa na ding

Pozatym milo sie nim gra bo ma celne i szybkie działo mowa tu o dlugiej 8.8'ce

Przerwa w grze

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...