Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] AMX 12t

mas12mix

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

TuT by mas12mix

AMX 12t -

to czołg 5tieru z niezbyt lubianego francuskiego drzewka. Podsumujmy go żeby wiedzieć z jakim czołgiem mamy do czynienia

plusy:

- dobre działo z rewolwerem(6pocisków) Przeładowanie rewolweru 2sec( krócej podaje to w przybliżeniu )

- niski i malutki

- prędkość maksymalna 60 km (wyciąga tylko na prostej)

wady:

- 15 sekund bezsilności po wykorzystaniu rewolweru ( najgorzej kiedy jesteśmy z tyłu za przeciwnikiem a on chce nas zdjąć )

- pancerz słaby przecież to czołg lekki :D

- słabe radio 360m

- ranking match

- kąt nachylenia działa jeżeli ktoś jest trochę pod nami nie trafimy go.

Teraz trochę o czołgu. Amx12t na pierwszy rzut oka: normalny wygląd, prędkość 60km niczym się nie różni niestety jest to zgubna teoria

Lekkie czołgi francuskie to czołgi wsparcia małe, niskie łatwo się nimi campi ( nie polecam przy tym ranking matchu nie przebije on wrogich czołgów, rzecz jasna od przodu ).

Po rozpoczęciu walki amx powinien znajdować się w zwartej grupie, jednak odsunięty trochę od niej. Spotkanie tigera ( co zdarza się często ) źle wróży jednak możemy przesądzić wyniku tej walki

wykorzystując teren czyli wzniesienia lub kamienie zakradamy się do takiego tigera który pochłonięty walką.I

pakujemy mu w tył.

Częstym błędem jest załadowanie magazynka po ustrzeleniu 1 wroga kiedy znajdują się tam pociski. Dlaczego ? Dlatego że wrogie czołgi mogły jechać za nim i odrazu wkraczają do walki

podczas kiedy my mamy 15 sec przeładowania i jesteśmy bezsilni. Ładujemy magazynek po ukryciu się i poczekaniu 7-10 sekund od zabicia wroga.

Zakaz kopiowania. Proszę o zdjęcie 5%.

Pomogłem? Daj lubię to !

Opublikowano

http://www.wot-replays.org/replay/1001209332-erlenberg-27052012084917

później kliknij download replay i zobacz jak ja gram jego lepsza wersja :D

1324978961-U410534.png

Doradca w grze World of Tanks

Opublikowano

Masakra, ogarnij słownik jak i ten temat, napieprzyłeś tutaj wszystko na wszystkim.

Masz tutaj gotowca, popatrz na swoje błędy i staraj się robić TuT`y estetycznie, po prostu skopiuj to niżej, reszte sam ogarniesz:

TuT by mas12mix

AMX 12t - to czołg 5tieru z niezbyt lubianego francuskiego drzewka. Podsumujmy go żeby wiedzieć z jakim czołgiem mamy do czynienia.

plusy:

- dobre działo z rewolwerem(6pocisków) Przeładowanie rewolweru 2sec( krócej podaje to w przybliżeniu )

- niski i malutki

- prędkość maksymalna 60 km (wyciąga tylko na prostej)

wady:

- 15 sekund bezsilności po wykorzystaniu rewolweru ( najgorzej kiedy jesteśmy z tyłu za przeciwnikiem a on chce nas zdjąć )

- pancerz no ale to czołg lekki :D

- niezbyt dobre radio ( 360 zasięgu z najlepszym radiem )

- no i tu niektórzy skarżą się na ranking match ( często walczymy z 8 tierami ) ale moim zdaniem właśnie dlatego lepiej się gra

- kąt nachylenia działa jeżeli ktoś jest trochę pod nami nie trafimy go, ponieważ nasze działo go nie dosięgnie ( spowodowane jest to tym,

że wraz z ruchem działa musi się podnieść wieża, która znajduję się z tyłu i blokuje się o nasz pancerz

Teraz trochę o czołgu. Amx12t na pierwszy rzut oka normalny wygląd prędkość 60km niczym się nie różni niestety jest to zgubna teoria

Lekkie czołgi francuskie to czołgi wsparcia małe niskie łatwo się nimi campi ( nie polecam przy tym ranking matchu nie przebije on wrogich czołgów, rzecz jasna od przodu )le

Po rozpoczęciu walki amx powinien znajdować się w zwartej grupie, jednak odsunięty trochę od niej. Spotkanie tigera ( co zdarza się często ) źle wróży jednak możemy przesądzić wyniku tej walki

wykorzystując teren czyli wzniesienia lub kamienie zakradamy się do takiego tigera który pochłonięty walką nawet nie spojrzał na mapę :rolleyes: i pakujemy mu w tył. Jest jeszcze jedna

lecz bardzo dziwna taktyka widzimy wrogi czołg ciężki i blokujemy go od przodu od boku najlepiej od tyłu. W między czasie szukamy weak pointu ( nie wiem czy napisałem dobrze )

(więcej w tucie http://www.mpcforum....o/#entry4621202) i pakujemy w niego od tyłu.

Częstym błędem jest to załadowanie magazynka (po ustrzeleniu wroga) kiedy znajdują się tam pociski. Dlaczego ? Dlatego że wrogie czołgi mogły jechać za nim i odrazu wkraczają do walki

podczas kiedy my mamy 15 sec przeładowania i jesteśmy bezsilni. Ładujemy magazynek po ukryciu się i poczekaniu 20 sec od zabicia wroga. I możemy spokojnie ładować później wychodzimy z ukrycia i dołączamy do grupy.

Pojedynki 1vs1

Scenariusz 1- Campimy i osłaniamy się kamieniem wróg jest blisko nas jednak jest pochłonięty wyszukiwaniem wroga( nie jedzie w naszą stronę) zajeżdżamy go od tyłu. Kiedy się zorientuje już amx wpakuje mu 3 pociski w tyłek.Kieruje lufę na nas pozostaje tylko kręcić się wokół niego najgorszym błędem jest zatrzymywanie się podczas ruchu jego lufy. Zatrzymujemy się tylko wtedy kiedy widzimy jego broń i jest daleko za nami i tak się bawimy aż padnie.

Scenariusz 2- Campimy i osłaniamy się kamieniem lub jesteśmy za wzniesieniem wróg jest blisko nas nagle zmienia kierunek i jedzie w naszą stronę. Rzucenie się prosto na niego jest

wręcz samobójstwem. Jedziemy w bok uciekając kiedy jesteśmy już 20 metrów od niego kierujemy się do jego tyłu łukiem i później tak jak w Scenariuszu 1 bawimy się z nim pakując w niego pociski.

Zakaz kopiowania. Proszę o zdjęcie 5%.

Pomogłem? Daj lubię to !

1367303118-U250803.png

Wszystko trzeba od nowa...

Opublikowano

Poprawiłem myślę że nikt teraz nie będzie już narzekał. Miałem tyle błędów bo coś mi komp szwankował z tymi linijkami błędów.

Opublikowano

Całkiem fajne ale powiem coś ze swoich doświadczeń, może się przyda.

-AMX-y radzą sobie najlepiej w plutonach. 3 ogarnięte amx-y w plutonie z komunikacją głosową potrafią zrobić rzeź.

-zanim wyjedziesz z bazy możesz poczekać, zobaczyć gdzie możesz pojechać/gdzie będziesz przydatny.

-Jeżeli już masz zamiar kręcić bączki/otoczyć/oflankować upewnij się że koło twojej ofiary nie ma innego czołgu który mógł by cię szybko zatłuc zanim ty wpakujesz magazynek w tyłek przeciwnika.

-Po tym jak kogoś zabijesz dobrze poczekać aż sytuacja się uspokoi i wtedy atakować ponownie.

Opublikowano

Ale dobry TuT powinien być taki, by osoba która nawet tej gry nie zna, powinien się połapać, a jak to powiedziałeś starzy "wyjadacze" już dawno o takich rzeczach wiedzą.

1367303118-U250803.png

Wszystko trzeba od nowa...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...