Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam !

Otóż chciałbym sobie kupić konto do sbota (na allegro) i bocić 15 lub więcej charów w trybie clientless .

mój komp :

pentium 4 ; 2,8 ghz

grafa geforce 5900 jakiśtam

ram 1,5 gb

zasilacz : nie wiem szczerze mówiąc

Teraz moje pytania :

ad1 ) czy mój komp udźwignie te 15+ clientlessów ?

ad2) czy nie będę dostawał banów na te chary ?

ad3) ile prądu by żarł mój komp ? ( b. proszę nie o linki a o wynik w watach w KWh )

jeśli jest coś potrzebne (dane) to pisać tu

LifeSro

FusionRoad

Opublikowano

Powinno dać rade odpalić przynajmiej te 10 charów. NIe powiem ci dokładnie bo nie wiem jakiego masz neta.

Co do złuzycja prądu to podaj jaki masz zasilacz w komputerze.

76561198001815076.png
Opublikowano

net mam 2 mb w dzien i 4 mb w nocy

zasilacz nie potrzebny chodzi mi o to jakie bedzie złużycie przybliżone w % obłożenia procka przy tylu charach . (tylko 10 - ja moge odpalić 4 silki normalnie) czy jakiś pomysł jak sprawdzić jaki mam zasilacz ?

LifeSro

FusionRoad

Opublikowano

ale nie odpalisz 15 charów, bo 15 slotów dzieli się na 2 jak z kimś dzielisz bota, czyli np. jak tamten kolo otworzy 8 silków to ty będziesz mógł 7;]

Admin Cienia
Opublikowano

Jak dajesz na cl to niema włączone trybu graficznego więc nie bierze nic więcej prądu od normalnie włączonego kompa.

Astra G 2.0 Turbo 247KM 351NM

Opublikowano

Rychu94

ale nie odpalisz 15 charów, bo 15 slotów dzieli się na 2 jak z kimś dzielisz bota, czyli np. jak tamten kolo otworzy 8 silków to ty będziesz mógł 7;]

Gdzie w mojej wypowiedzi była mowa o dzieleniu konta ?

Hmm ... Ale ja nie mogę wyliczyć w tych kalkulatorach ile mi prądu żre komputer ... bo tam jak wpiszę wszystkie dane to obliczy mi moc przy pełnym obciążeniu ...

LifeSro

FusionRoad

Opublikowano

Ile można maksymalnie na jednym kompie odpalić klientów ? czy bardziej wydajny/korzystny byłby zakup 4 rdzeniowca ze słabym zegarem czy też 2 rdzeniowca z dobrym pod względem prądu i ilości odpalonych silków ??

LifeSro

FusionRoad

Admin Cienia
Opublikowano
Ile można maksymalnie na jednym kompie odpalić klientów ? czy bardziej wydajny/korzystny byłby zakup 4 rdzeniowca ze słabym zegarem czy też 2 rdzeniowca z dobrym pod względem prądu i ilości odpalonych silków ??

Im więcej zegarów tym większa oszczędność prądu, a na jadnym koncie można odpalić max 15 klientów.

Astra G 2.0 Turbo 247KM 351NM

Opublikowano

na tym sprzecie bez problemu pociagniesz 15 clientlesow gdyz srednie zuzycie pamioeci wacha sie w granicach 10 500k

a procesora praktycznie 0.01% wiec spokojnie mozesz kupowac;]

\A na tym necie przy pingu 330 po odpaleniu 15 clientlesow maksymalnei skoczy ci do 50-60 ( mi na 2 mb przy pingu 60 skacze przy 8 clientach do 68-73)

@edit no wlasnie tylko za prad tez ci niezle pociagnie po kieszeni;]

PostalDude - Iris - 90

Opublikowano
no wlasnie tylko za prad tez ci niezle pociagnie po kieszeni;]

No czy ja wiem ; P Myslę , że mój komputer nie ciągnie aż tyle prądu ...

Obliczyłem , ze jeśli ciągle by był włączony to przez rok zużywając 200 W na godzinę to kosztowałby 500 zł . Mam zasilacz 300 W ATX 300 GT , a o ile mi wiadomo to komputer nic nie robiący nie pożera dużo prądu ...

max 100 z hakiem watów , więc koszt roczny to ok. 300 zł miesiącznie 300:12 = 25 zł . Prosze o poprawkę jbc

LifeSro

FusionRoad