Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q] Amunicja do shotgunow.

MisSsieK

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak pewnie juz sadzicie po tytule tematu mam pytania zwiaazne z amunicja do shotgunow. To po kolei. :P

1. Jak amunicja jest najlepsza na male mapki? Np. TDM kanaly

2. Jaka amunicja jest uniwersalna? Czyli dobra we wszystkim a w niczym super.

3. Jaka amunicja na srednie/dlugie dystanse?

W sumie to sie nie orientuje jaki zasieg maja szczegolne rodzaje amunicji czym sie roznia itp. ale czy moglby mi ktos troche powiedziec o roznicach miedzy tymi rodzajami?

Bylbym bardzo wdzieczny i dam lajki.

Opublikowano

Sabot - Amunicja do strzelb, która strzela na średnie/dalekie dystanse, raczej na strzała nie zabija (przynajmniej w moim przypadku)

Odłamkowa - Dla mnie to gówna, daje tylko więcej % szans na przygwożdzenie, ale też zmniejsza dmg broni.

Osobiście polecam Ci amunicję strzałkową. Posiadam ją we wszystkich shootgun'ach i używam na każdej mapie. Jest w stanie przebić kilka kolejnych celów, cienkie warstwy metalu i drewna.

Opublikowano

Jaki? ciężko mi powiedzieć. z bliska wystarczy 1-2 strzały, ale myślę, że strzałkową z 15 metrów ubijesz, lecz to już kilka sztuk amunicji, jak nie cały magazynek.

Opublikowano

Na bliski dystans - amunicja śrutowa . podstawowa amunicja lecz z najwiekszym dmg . na daleki / sredni to 12g sabot ( tu musisz dokladnie przycelowac zeby trafic ) lub amunicja odłamkowa , która robi totalny rozpierdol :D .

VeyPl.png

Jeśli pomogłem, daj tego like

Opublikowano

Ale odlamkowa mi sie wydaje ze male obrazenia ma, czy tylko mi sie tak zdaje?

Aha i jeszcze mam pytanie jedno. Jest gdzies jakas strona co pokazuje staty tych wszystkich shotgunow?

Opublikowano

odlamkowa nie musisz celowac bo jesli ktos wejdzie tuz po twoim strzale w miejsce gdzie strzeliles to zabierze mu wciaz hp :D

Odpisujesz na moj post? Dodaj @Aintence jesli chcesz abym go zobaczyl.

4F6xoLt.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...