Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Tut] Krótki tut jak zwiększyć sobie fps

Rocki star12

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, wiele ludzi ma problem z mała ilością fps w świetnej grze Battlefield 3, Gra oferuje nam stanie się 1 z wielkiej armii "Rosyjskiej" albo "USA". Najnowsza grafika która jest stworzona na silniku "Frost bite 2" oferuje nam wielka przyjemność grając w Bf'a, lecz tu napotykamy problem wiele ludzi nie stać na nowy komputer czy kartę graficzna, przez co nie mogą sobie pograć w Bf'a ponieważ wyciągają jedynie 5-10 fps.

Wiem wiem na Mpc jest wiele tematów jak zwiększyć sobie Fps, lecz ten sposób jest chyba najprostszy.

1 co musimy zrobić to włączyć gre.

2 następnie logujemy się do menu itd.

3 Zrzucamy grę do paska poprzez naciśnięcie przyciska <SS> :

4 naciskamy kombinacje ( na klawiaturze ) ctr + alt + delete

5 wchodzimy w "Uruchom menadżer zadań" i wchodzimy w zakładkę "Procesy"

6 znajdujemy nasza grę ( w moim przypadku jest to counter strike w waszym będzie to bf3 albo coś takiego ) <SS>

i bierzemy opcje "ustaw priorytet".

7 Ustawiamy go na "wysoki" ( tylko na win Xp można użyć opcji "czasu rzeczywistego" ).

8 I tak Cieszymy się większą ilością fps.

Mam nadzieje że niektórym się to przyda, jeśli jest/był taki temat proszę mnie powiadomić o usunięciu mojego tuta!

Życzę miłego Grania !

Nie odpowiadam za zniszczony sprzęt lub coś w tym stylu! wszystko robisz na własną odpowiedzialność !

graphic.png
Opublikowano

xamizo i Googluś zrobili wiele tutów na ten temat. FXAA Post Proces Incjector, komendy na zmniejszenie efektów, BF3 Settings Editor.

Opublikowano

Najwidoczniej ktoś tu nie zna funkcji zmieniania priorytetu programu, na pewno nie wiąże się to z żadnym przyśpieszaniem i nie dodaje FPS. Radziłbym przed grą lepiej wyłączyć procesy takie jak: Skype, Steam, Chrome, Sidebar i dla takich co liczą na wydajność; explorer.

PL_MAG.png

CPU: A64 x2 4200+ @2,74GHz

GPU: Zotac GeForce 9600gt Turbo 512MB

RAM: 2,5GB @200 MHz

Power: Fortron 400W

Gość malutki688
Opublikowano

powinienes napisac ze trzeba to robic po kazdymcuruchomieniu gry

Opublikowano

( tylko na win Xp można użyć opcji "czasu rzeczywistego" ).

BF 3 na XP nie działa. :P

CPU: Intel Core i5 3350p /// MOBO: Gigabyte GA-Z68AP-D3 /// GPU: MSI Geforce GTX 660 Ti OC 2GB /// PSU: XFX Core 550W 120mm 80+ SLI PSU /// HDD: Seagate 500GB /// RAM: Crucial 8GB 1333MHz

a71211487f3a47a8.png

Opublikowano

@Up

Tak tylko kilka miesięcy i po procesorze ;]

Niestety jest szansa, że po paru miesiącach (jak to napisał kolega 'blacha') procesor ma prawo pójść w zapomniane, dlatego też ten sposób nie jest polecany, ale oczywiście jakoś tam pomaga.

@Down

mów co chcesz, ale ma to wpływ na życie procesora, nie mam zamiaru się teraz o to wykłócać.

Opublikowano

@Up

Niestety jest szansa, że po paru miesiącach (jak to napisał kolega 'blacha') procesor ma prawo pójść w zapomniane, dlatego też ten sposób nie jest polecany, ale oczywiście jakoś tam pomaga.

Jak nie masz pojęcia na dany temat to się przymknij, bo takie głupoty to możesz psu zameldować co najwyżej.

nie zniszczy to czegoś w kompie ?

Nie, w razie wątpliwości poczytaj na temat zmiany priorytetu aplikacji.

@down: Don't fuck.

PL_MAG.png

CPU: A64 x2 4200+ @2,74GHz

GPU: Zotac GeForce 9600gt Turbo 512MB

RAM: 2,5GB @200 MHz

Power: Fortron 400W

Opublikowano

Ten sposób dostajemy od supportu jako pozbycie się lagów. Skoro jest on rekomendowany to wątpię, aby niósł ze sobą jakiekolwiek szkody.

Opublikowano

I tak jak pisali ten sposób jest chyba najlepszy z nich wszystkich, tzn wydajnosc jest podniesiona o 15%-25%.

Co prawda procek napewno musi wytrzymac to, chyba od czegos chłodzenie jest nieprawdaż ?

Szansa na to iż komp Ci się przegrzeje wynosi około 5% wiec sądzę iż nie ma obaw, sam używam tego sposobu do lepszych gier "takie które pójdą mi na kompie".

graphic.png
Opublikowano

Ten sposób, "karze" windowsowi przekierować prawie całą moc naszego procesora na ten jeden "cel/proces".

W ten sposób NIC wam się nie stanie ze sprzętem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...