Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Klonowanie w Minecraft 1.2.5

cimky

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Wiele osób na forum pyta się jak sklonować itemki w Minecraft. Postanowiłem napisać poradnik, wyjaśniający raz, a dobrze, jak to zrobić :) Dodatkowo, poradnik jest prosty i zrozumiały :)

KROK 1:

Uruchom Minecrafta, przejdź do swojego save'u.

KROK 2:

Wyrzuć dowolny przedmiot z ekwipunku, który chcesz sklonować, za pomocą klawisza Q.

KROK 3:

Wyjdź ze swojego save'a i wejdź ponownie.

KROK 4:

Podnieś wyrzucony item.

KROK 5:

Wyłącz i włącz ponownie Minecrafta.

KROK 6:

Okazuje się, iż wyrzucony przedmiot znajduje się teraz jednocześnie w twoim EQ, a także na ziemi, tam gdzie go wyrzuciłeś :) Teraz możesz spokojnie podnieść sklonowany przedmiot i cieszyć się jego podwojeniem :)

UWAGA! Klonowanie jest rodzajem cheatowania, ostrzegam, gra może się szybko znudzić!

Poradnik ukazuje sposób klonowania na wersji 1.2.5 w trybie Single Player.

Klonowanie w trybie MultiPlayer w tutorialu pod tym linkiem:

http://www.youtube.com/watch?v=VWWnZtn87Xo

Jest to mój pierwszy poradnik, jeżeli pomogłem, bądź doceniasz mój trud, zostaw LIKE'a, a na pewno zmotywujesz mnie do tworzenia lepszych i ambitniejszych poradników do gry Minecraft :)

Pozdrawiam, cimky :)

35cpqa0.png

Made by cimky in paint :)

Opublikowano

Poradnik jak poradnik wielkiego trudno w niego nie trzeba wkładać.

Jak kolega wyżej napisał było więc odświeżanie tego samego poradnika nie jest potrzebne.

Nie wiem w jakim celu umieszczasz poradnik nie twojego autorstwa w temacie, chyba iż to Twój poradnik na YouTube więc sorry.

Co do poradników postaraj się zrobić jakikolwiek poradnik ,który nie jest jeszcze na forum, życzę miłej nocy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...