Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Spostrzeżenia po instalacji W7 Ulti 64b - chcesz instalować ? WEJDŹ !

TrueFaith

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka. Właśnie zainstalowałem Windowsa7 Ultimate 64 bity (wcześniej XP 32 bit) i chciałbym napisać jak tam pierwsze wrażenia (dość ciekawe)

1. Instalacja - trwała niecałą godzine, dość długo trwały aktualizacja i instalacja podstawowych sterowników sprzętu. Samo formatowanie to kilka sekund.

2. Pierwsze logowanie - Wygląd dla mnie już znany na moim komputerze wywarł malutkie wrażenie :) Poustawiałem w preferencjach co chciałem i pasek Start przypomina funkcjonalnością ten z XP (ok. 10 minut zabawy) Zaciekawiła mnie też wcześniej nie znana opcja wyboru koloru paska... System uruchamia się stosunkowo SZYBCIEJ od XP mimo większego zapotrzebowania na RAM.

3. Dogłębne ustawienia - pierwsze co zmieniłem plan zasilania, fabrycznie ustawiony na uśpienie komputera po 30 minutach bezczynności. Później zabrałem się za sterowniki do sprzętu.. Karta graficzna posiadała lepszą wersję Catalystów (o wiele bardziej rozbudowana niż pod XP 32 bit !!) zaskoczyła mnie ilość opcji w samych sterach od grafiki.

4. Inne - najbardziej co mnie zaskoczyło (ze względu na to polecam instalację WIndowsa7 !) to mniejsze temperatury ! Wcześniej procek miał ok. 43 stopnie a grafika 42, teraz procesor nie przekracza 37 stopni w spoczynku (grafika 1-2 stopnie mniej). Dobrą informacją dla posiadaczy 4 GB RAMu jest to, że mimo większego zapotrzebowania na pamięć dodatkowe 750 MB (dzięki 64 bitom) wiele daje. Sam system tyle zużywa, a więc będzie większy dostęp do pamięci :)

Na razie to tyle, w przyszłości (ten tydzień) będę wpisywał do tematu kolejne zalety systemu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...