Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Głos radiowy

Pan Suavek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Słuchałem Radio Party i podziwiałem DJ-ów, mają fajny głos, który mnie fascynuje osobiście.

Stanowi to dla mnie jednocześnie zagadkę dlatego że mam własne radio, oraz nagrywam sety.

Chciałbym mieć taki głos jak oni żeby "ładnie" brzmiał, no nie mówię że teraz brzmi brzydko,

ale chciałbym żeby pasował pięknie w utwór.

Tak jak tutaj u DJ. KaNiQ

Staram się z całych sił żeby to tak ładnie brzmiało, ale wychodzi jakbym stękał :D

Da się jakoś przerobić swój głos, albo ćwiczyć w jakiś sposób żeby mieć piękny radiowy głos?

Opublikowano

Uuuuu, to jest poważniejszy temat...

DJ-e zwykle bardzo przeciągają słowa, akcentując je na końcu. Poza tym oczywiście przyda się również dobra barwa głosu i co nieco wiedzy o nagrywaniu dźwięków. Twój przykład nie miał o tym pojęcia, bo nawet osłony antytrzaskowej nie miał...

Staraj się brzmieć tak jak oni, po pewnym czasie będzie ci to przychodzić coraz łatwiej :)

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

Pierwsze co musisz mieć to dobry mikrofon - nie mówię tu o komputerowym. Drugie co się rzuca w oczy to zacięcia - staraj się mówić szybciej, akcentuj końcówki. Uwierz mi, że jeżeli będziesz sobie grał w tygodniu te 4-5h to w miesiąc nabierzesz dużej wprawy zarówno w mowie jak i w przejściach.

1317454587-U195480.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...