Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z komputerem

kamilkamilkamil

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Słuchajcie mam tu konto a nie mam teraz czasu bawic sie w zakladanie na innych portalach.

Sprawa wygląda tak, pewnego razu wyłączyłem komputer z "guzika".

coś sie jebło z windowsem ale komuter normalnie startowal i poprostu zwieszał sie na czarnym ekranie, olałem to powiedzialem sobie ze sformatuje go kiedyindziej, wziąłem procesor (intel pentium 4. 3.2 Ghz) do kolegi widocznie jego płyta główna nie obsługiwała tego modelu procka, zatem zgrzał sie on tak, że aż pażył, wrocilem z nim na chate wkladam do kompa i momentalnie doslownie moze 10 sekund komp sie wylacza, nie wiedzalem o co chodzi więc próbowalem, próbowalem i nic, po jakims czasie skminilem ze to moze procesor i rzeczywiscie. Tuż po włączeniu kompa dosłownie procesor robił sie wrzący, kupilem ktorego razu identyczny procesor, wkładam go i sprawa wygląda tak samo... ; /. kompletnie nie mam pojęcia o co chodzi, jak by ktos potrzebował parametry kompa to jestem w stanie wszystko odpisać od A do Z.

Prosze o pomoc bo naprawde jestem bezradny, a kupno nowego komputera to jednak jest spory wydatek.

Cios 94 LV AK (OFFLINE)

FioletowaZdzira 117 LV SEGNALE (ONLINE)

UberMaster 97 LV AK (BAN)

Seba_Of_Mage 101 LV INCAR (BAN)

ReksioPL 87 LV AK (OFFLINE

Seba94PL 106 LV SUMMONER (BAN)

Play Hard GO PrO

Opublikowano

1. Pewnie u kolegi nie zamontowałeś chłodzenia bądź pasty termoprzewodzącej.

2. Mało info podałeś.

3. Procek może być już zepsuty.

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

juz nie wazne, moj mily kolega przyszedl do mnie niedawno i powiedzial ze mi to zrobi, wkurwiony bylem na niego ze przez niego mi sie procek zjebal, wiec wyciagnelismy plyte głowna a ja poszedlem sie odlac, wracam a ten do mnie ze ( jakis wlosek urwal z tamtego miejsca gdzie sie procesor wklada) cytuje " bo chcialem naprostować ". chyba wiecie co to znaczy, teraz bez wydatkow sie nie obedzie. dzieki za pomoc :)

Cios 94 LV AK (OFFLINE)

Play Hard GO PrO

Opublikowano

Wszystko wskazuje na uszkodzona plyte glowna albo cos w biosie przestawione.

Zalezy co sie urwalo, bo moze akurat to nie bylo takie wazne i nie wplynie to na prace komputera.

Oczywiscie zakladam ze zalozyles chlodzenie na procesor...

Unbanned :]

Wszelkie pytania/wiadomości kierować na

Misiekantos253

Opublikowano

Wydaje mi sie, że jednak to było ważne, wyrwał styki na które sie wkłada procesor...

Cios 94 LV AK (OFFLINE)

Play Hard GO PrO

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...