Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Behemoth.

Virqoal

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co myślicie o grupie Behemoth ? Podoba wam się ich styl robienia z siebie ,,satanistów'' ? Mi nie bardzo to pasuje aczkolwiek ich słucham . Nie jestem opetany przez szatana a tekstów i tak nie rozumiem < growl > :D

Uważam jednak że do już te płyty takie jak zośka itd nie oddają tego co kiedyś ;)

Tutaj moja ulubiona piosenka,.

http://snowfairy.wrzuta.pl/audio/192xStG7zEg/behemoth_-_shemhamforash

A wy co o nich myslicie? Vader czy Behemoth?

Opublikowano
Co myślicie o grupie Behemoth ? Podoba wam się ich styl robienia z siebie ,,satanistów'' ? Mi nie bardzo to pasuje aczkolwiek ich słucham . Nie jestem opetany przez szatana a tekstów i tak nie rozumiem < growl > :D

To po uj to słuchasz, skoro nawet tekstu nie rozumiesz?

Opublikowano

Vadera nie znam o.O ale sprawdze z ciekawosci, Behemotha nie lubie bo nie jara mnie takie darcie mordy i gdy wszystkie instrymenty sie zlewaja w jeden szum (przynajmniej ja tak odbieram piosenki typu trash i death metal) wole bardziej melodyczne granie, spiewanie i od czasu do czasu fajne solowki jak np u Black Sabbath, Red Hot Chilli Peppers, System of a Down, Tenacious D (czasem mam taki humor ze lubie ich posluchac) tak samo czasem slucham Sofa, Alestorm i Skillet :)

@up moze go az tak nie interesuje przekaz jak rytm, rozumiem potrzebe znania slow jak sie slucha rapu czy hip-hopu, np. niektore solowki czy rytmy tak mi sie podobaja ze az mi palce same przechodza w \m/ i miesnie sie napinaja o.O

@down Pitbull - brak instrumentow, gole dziwki i morda samego Pitbulla ooo ttaakk! :D

Opublikowano

@Afffomg

A sądzisz że 90% nastolatek wie o czym śpiewają ich popowi idole?

Moja sis słucha tak zwanego pitbula nuci jego nutke a nawet nie wie że śpiewa jak bardzo chciała by mieć laske na noc. Dajmy spokój.

Mi nie przeszkadzają po odsłuchaniu raczej Behemot.

Opublikowano

To po uj to słuchasz, skoro nawet tekstu nie rozumiesz?

Y.. Natura Black Metalu znajdź mi kolego osobę która zrozumie tekst grupy Behemoth.

Słucham bo mają fajne riffy , perke i growl.

Tak samo jak nie którzy słuchaja

techno a nie ma słow ;)

A teksty można znaleźć bynamniej na

tekstowo.pl

tutaj ten tekst z tej piosenki :

Pożarty przez języki ognia
Płonę jak Phlegethon
Święte ogrody zmiecione w pył
Gasząc światło nadziei
Przynosząc koniec dni

Słowa mej ewangelii rozrzucone
Świętokradzko gardzące bledniejącymi wierzeniami
Cienka jest linia pomiędzy czystym bytem a nicością
Mój jedyny towarzyszu
Biada tobie!

Na mój rozkaz:
Niechaj krew niemowląt zaleje ulice Betlejem!

O wy mało wierni
Ze zgniłą etyką w klatce moralności
Martwe mięso rzucone robalom
By nakarmić religijny nowotwór
Niszcząc szpik odrażającego wiru

Na mój rozkaz:
Niechaj krew niemowląt zaleje ulice Betlejem!
Na mój rozkaz:
Niechaj głowy Samarytan wyścielą me drogi!

Shemhamforash!

Opublikowano
Y.. Natura Black Metalu znajdź mi kolego osobę która zrozumie tekst grupy Behemoth.

Słucham bo mają fajne riffy , perke i growl.

Tak samo jak nie którzy słuchaja

To wolę już nakurwiającej wiertarki posłuchać :]

Opublikowano

Ale ja ci tylko zwrócę uwagę nie da się stylizować jak sataniści ponieważ każda sekta ma inny uniform i dlatego oni tylko pozują

Ich muzyka mi się nie podoba wystarczy przeczytać ich tekst i podzielicie moje zdanie a ja takiego typu muzyki słucham.

1396292564-U784394.png
Opublikowano
Opublikowano

Tego nie słucha się dla głębszego sensu.

To się słucha, aby odciąć się od rzeczywistości, wczuć się w gitarę i perkusję.

Nie słucham, aż tak hardkorowego metalu, ale coś w ten deseń ;)

Opublikowano

Za death i black metalem jakoś szczególnie nie przepadam. Owszem lubię mocną muzykę ale wolę gdzieś tak w granicach hard rock, metal alternatywny, nu metal. Zdecydowanie wolę takie zespoły jak: Coma, Linkin Park, Disturbed, Marilyn Manson, Rammstein, System Of A Down. Dla mnie nawet w metalu czy mocny rocku musi być jakaś melodia, zamiast tylko darcie ryja :D .

PS. zanim zaczniecie pisać o satanistach i szatanie, trochę zagłębcie się w temat. Cały ten styl "satanistyczny" ma zazwyczaj tylko charakter prowokacyjny i symboliczny. Większość ludzi mających taki styl ubierania się, muzyki i w ogóle styl życia jest po prostu niewierząca, nie tylko nie czczą, tylko nawet nie wierzą w ogóle w istnienie szatana czy piekła. Nie sądzicie chyba, że jak np. taki zespół Frontside śpiewa: "Naszym przeznaczeniem jest płonąć" to jest tak na serio :D . Zresztą nawet większość ludzi uznających się za "satanistów" nie wierzy w szatana, oni wierzą w ..... siebie, poczytajcie sobie o satanizmie laveyańskim (filozoficznym) to zrozumiecie o co chodzi.

https://ludomirblog.wixsite.com/mensrightspolska - prawa mężczyzn prawami człowieka

Opublikowano

Ja tam wole Vadera ew.

SLAYER KURWA

. Posłuchaj sobie Return To Morbid Reich, Vader - Sword Of The Witcher (moja ulubiona - Wieśa całego zaliczyłem (książki) a grałem tylko w jedynkę)

Opublikowano

taka muzyka jest dla skurwiałych pojebów co nie wiedzom co z sobom zrobic

end of transmition skurwiele

Im większy rośnie na mnie flejm

Im bardziej mnie nienawidzisz tym większy fejm. ej

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Po co zabieraja głos osoby, które słuchają badziewu?

Otwierasz morde a nie słuchasz. -> Tak dla popzje*ów.

Co do Behemoth'a - lubi i polecam zespół. Ciekawe teksty, przemyślane i "prawdziwe". Krótko bo mi sie śpieszy.

Jednakże, wole Vader ;]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...