Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Inne] Kilka pytań

Shilin

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Z góry mówię że pisze z telefonu z słownikiem T9, za wszelkie błędy z góry przepraszam :] . Może zacznę od tego że dawno niegrałem w CrossFire, około roku. Grywałem w inne gry fps typu Wolfteam czy CombatArms więc zbyt skila niestraciłem. No to teraz mam kilka pytań. Główne pytanie to czy warto wracać do gry. Zagrałem dziś kilka rund i dalej mnie ta gra kręci ale jednak niewiem czy warto. Drugie pytanie czy inwestować w granie. Dość inwestowalem w grę. Posiadam m16a2 oraz ak47silver. Zawsze pragnąłem mieć gatlinga. Wydawałem każde zp na skrzynie gatlinga, po 10, 20k jednorazowo. Pojawiły się skrzynie hallowenowe. Strasznie się na nie napalilem. Można było wygrać gatlinga-halowen, jachamera czy jak to się pisze oraz ulubioną broń biała-łopatę. Niestety nic niewygrałem. Bardzo mnie to zdołowało bo naoglądałem się filmów na YouTube gdzie ludzie wygrywali bronie z jednej skrzyni. Niestety ta reguła mnie niedotyczy... Łopatę zdobyłem za kupony. Wtedy była jeszcze na 90 dni. Oglądając aktualne nagrody zniechęcilem się do gry. Brak również polskich graczy. Ludzie z którymi spędziłem dużo czasu na graniu, rozmowach o wszystkim i o niczym już niegrają. Granie samemu to nieto samo. To chyba wszystko co mialem do powiedzenia. Dalej niewiem czy grać czy nie. Jednak wszystkie wspomnienia które wracają przekonują mnie do gry. Najbardziej obawiam się tego że moje zaangażowanie będzie za duże w grę. Wydawanie pieniędz, całe dnie na graniu. Jeżeli wroce to nieodpuszcze gatlinga. Może wy mnie przekonacie do jakiś zmian decyzji jakie podejmuje. Nazwa postaci to SzerszenPL . Pozdrawiam.

1309731898_by_rafalovy.gif
Opublikowano

- Warto, ponieważ doszło pare nowych trybów, oraz wielu graczy, w dodatku czasami zdarzą się fajne eventy z Ribbonami do wygrania :)

- Jeśli nie szkoda CI wydawać pieniędzy na grę, to jak najbardziej możesz inwestować w RP/ZP i losować/kupować bronie/postacie.

- Na wersji EU można spotkać wielu graczy, gorzej będzie z wersją NA.

Ogółem polecam Ci pograć w CF'a a jak Ci się nie spodoba, to opuścić na zawsze.

Jednak i tak uważam Combat Arms'a za najlepszego MMOFPS'a, choć niedługo wychodzi Warface EU(Darmowy COD na styl rodziny Modern Warfare).

Pozdrawiam Jess. :)

3ccee6379259f.png

KidMod Smite | TVD Fan | 90210 Fan

Opublikowano

Powiem Ci tyle w tą grę zawsze warto grać, bo jest dużo trybów, eventów i broni. Fakt jest mniej polaków gdyż większość przeniosła się na Eu ( nie polecam ). Ja w swoje konto władowałem tyle kasy, że lepiej nie pytaj, też zawsze chciałem mieć GG ale nic z tego. Nigdy nic nie wygrywałem aż tu nagle wygrałem QBZ-C -> DE-C -> Kriss V -> M4A1 Patriot (!).

Co do wydawania kasy, nie musisz jej wcale wydawać jeśli umiesz o to zadbać. Rób darmowe ZP i to wystarczy, jeszcze dodatkowo piszesz, że masz AK silver, no to po co Ci więcej broni? Chyba, że zbierasz odznaki na z8, to wtedy jest całkiem inna sytuacja.

Ja radzę Ci grać w tą grę, gdyż CA, wcale nie jest lepsze, a mam znacznie więcej hakerów niż nasz CF ;)

Opublikowano

Moje zdanie:

-warto powrócić do gry, ja tak samo miałem jak Ty zrobiłem przerwę bo mi sie znudziło ale teraz znów gram :D

-jest wiele dobrych broni ale Twoje konto nie jest złe

-ogólnie ja odradzam Ci losowania gatlinga, jest to bron z ktora biega sie za wolno, losuj mini mini jesli chcesz taka maszyne

-polaków nadal gra dużo lecz przez ostatni tydzien masakra sie dzieje z turkami co room to turek i jakis czit...

ZBIERAM PLUSY +

Znawca
Opublikowano

Wróć do gry. Ja także miałem przerwe w grze ponieważ mi się znudziła ale wróciłem i ciesze się z tego. Do gry doszło dużo nowych trybów gry,mapek, broni a więc gra jest teraz o wiele ciekawsza niż wczesniej. Ponad to co chwile jakieś eventy za które można dostać ribbony lub jakieś fajne bronie ;)

Według mnie wydawanie kasy na gre to lekka głupota ponieważ broniami za GP też można ostro wymiatać, wystarczy mieć skilla.

A jeśli masz na tyle aby wydawać to nie ma problemu. Ale jeśli już losujesz to nie radze ci na gatlina. Jest to broń według mnie bez użyteczna. Ani z nią na sd ani na tdm jedynie to na MM/HM/XHM jakoś ujdzie. Ale też nie jest the best ;)

Ja osobiście losował bym na M14EBR według mnie jest to broń najlepsza za ZP. (mocna,celna,szybki reload) albo ewentualnie na axe/kriss/shovel/kukri bo nóż za dobry nie jest.

To tyle z mojej strony mam nadzieje że pomogłem.

Pozdrawiam Ex?

Validating > Member > ProUser > Postmaker

-----------------------

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...