Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q] Lagi na Singleplayer a nie ma ich na MP

Felcor

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam problem, mianowicie grając na serwerach w minecraft'a nie mam żadnych lagów ani ścin, a grając na singleplayer mam co kilka sekund lagi bądź ściny . A więc w czym problem ? Bo karte graficzną i procesor mam wystarczająco dobry na minecraft'a .

Pomogłem ?! Daj lajka !

Opublikowano

1. Przez mody 2. Singleplayer opiera się na twoim komputerze. Mp już nie. Opiera się na maszynie dedykowanej chyba że mówimy o serwerze hamachi. 3. Pobierz jave i wyłącz nie potrzebne programy. Powinno działać poprawnie

Opublikowano

Sprobuj zrobić jak kolega 2xUP i moze masz za slabego kompa na mody.

Kliknij na obrazek jeśli Ci pomogłem. ;)

6dcf2c73e6c1f52a43720e43adef3352.jpg

Opublikowano

Mam :

Karta graf : AMD Radeon HD 6590

Proc: Intel Core Duo 2.5 GHz

Pomogłem ?! Daj lajka !

Opublikowano

a na Minecraft SP ile ci zrzera ramu pod "F3" prawy górny róg.

Kliknij na obrazek jeśli Ci pomogłem. ;)

6dcf2c73e6c1f52a43720e43adef3352.jpg

Opublikowano

w Minecrafcie swiat jest ciagle generowany. Dlatego sie tnie. Na serwerach nie , bo juz czesc tej mapy jest odkryta.

40ac0c32bdc17.jpg

Potrzebujesz Sygnaturki, avatara, tapety lub jakies innej graficznej rzeczy?

Pisz na PW.

Opublikowano

Dodam jeszcze że wcześniej miałem XP to wszystko dobrze działało dopóki nie zmieniłem na Win7 .. ;/

Pomogłem ?! Daj lajka !

Opublikowano

w Minecrafcie swiat jest ciagle generowany. Dlatego sie tnie. Na serwerach nie , bo juz czesc tej mapy jest odkryta.

Lukasek3n ma racje.

Jezeli bardzo podoba CI sie singl zostan w 1 miejscu i w nim zamieszkaj, poniewaz jak sie ruszasz to sie laduje mapa i to powoduje lagi. Przyznam tez tak mam ;/

Ale bardziej polecam Ci przejsc na MP lepsze i ogolnie ;].

Minecraft Nick : CandyPL

Cs 1.6 Nick : *WE#ST*

Metin2 PL : Nexo864

24eyn1e.jpg

Sygna by Cristiano.

Opublikowano

Singleplayer - Wszystkie informacje o oświetleniu, pozycji przedmiotów, pozycji npc, kontrola spawnu przedmiotów, fizyka świata jest obliczana/renderowana na twoim komputerze.

Multiplayer - To wszystko jest obliczane na serwerze, twój komputer tylko pobiera gotową mapę z wyliczonym "Co ma świecić a co nie" i tylko wyświetla.

Jeśli masz drugi komputer to kreatywnym pomysłem będzie postawienie na nim serwera i granie z tego 1.Ale dużo lepszym pomysłem będzie zainwestowanie w swój komputer.

Opublikowano

No tak, ale nadal nie rozumiem , bo jak mialem xp to ładnie działał, żadnej zaciny nawet mody miałem wgrane a teraz na Win 7 mam na czystym minecraftcie lagi . Nie wiem czemu tak jest, a procesor itd. mam nadal taki sam ; /

Pomogłem ?! Daj lajka !

Opublikowano

Zmieniło sie kodowanie singleplayera. od teraz stoi on na osobnej wirtualnej maszynie. Na chwilę obecną niewiele da się z tym zrobić - spróbuj zagrać na sarszej wersji.

Przewiduję ze pewnie grasz na snapshotowych wersjach w sp?

Oddajcie minusy! :(

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...