Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Gitara

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

zakładałem kiedyś temat o rozpoczęciu gry na gitarze :D i dopiero teraz bardziej zagłębiam się w tym temacie. Moje pytanie brzmi.. czym się różni gitara akustyczna od klasycznej?

http://allegro.pl/fender-squier-sa-105-nt-gitara-akustyczna-extra-i2397836879.html

czy to jest dobry sprzęt jak dla początkującego? :P

chce grać piosenki takie jak np.

Proszę najlepiej o wypowiedź ludzi obeznanych w temacie.

34979.png31850.png

9099.gif868.png

20316.jpg35106.jpg

Opublikowano

Ja jestem początkujący, nie znam się zbytnio, ale wiem tyle, że:

gitara akustyczna ma wszystkie metalowe struny, według mnie jest lepsze brzmienie.

Sam mam gitare klasyczną i niezbyt potrafię zagrać jakieś melodie, wole takie brzdękolenie (taby) bo to jedyne co mi wychodzi ;D

Ale teraz jakbym mógł to chętnie wybrał bym elektryczną ;D

5lwgh1.png

Pamiętaj, najważniejszy jest szacunek do drugiego człowieka!

Opublikowano

Ja mam dokładnie Ibanezkę V8, zajebista gitara. Piraci z karaibów (tak z połowę) w drugi dzień już się nauczyłem.

To jest akustyk i elektryk w jednym, ale cena to ~500zł.

1352970251-U713459.png

By Maxiu
"Because limits, like fears, are often just an illusion"

Opublikowano

Przede wszystkim różnią się brzmieniem, ja posiadam Classic - klasyczną, bo tak mi poradzili w sklepie, że dobra na początek.

3ccee6379259f.png

KidMod Smite | TVD Fan | 90210 Fan

Opublikowano

heh... co to wszyscy na początek uczą się melodii z filmu "Piraci z Karaibów" :D

też umiem troche zagrać na mojej klasycznej... ale chciałoby sie pograć na takim elektryku ;D

5lwgh1.png

Pamiętaj, najważniejszy jest szacunek do drugiego człowieka!

Opublikowano

Z doświadczenia bardziej polecam klasyka. Nie ma tak pełnego, metalicznego brzmienia jak akustyk, ale przyjemniej się gra. Wyrobisz sobię technike, wzmocnisz palce, to zmienisz na akusta

:)

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

Na początek polecam klasyka. Ale głównie chodzi o miękkość strum i ich odległość na gryfie. Nylonowe są lepsze dla początkujących, ponieważ są miękksze.

Większość kawałków rockowych zagranych (melancholijnie?") jest grana na akustykach. Głównie z powodu brzmienia.

Elektro-akustyk do zwykły akustyk z jackiem. jako akustyk spoko, elektryk średnio. Solówek nie zagrasz, ani nic.

Moja klasyk to " Yamaha C-40, nawet nie liczę ile razy spadła/poobijała się, a dalej nic się jej nie stało. I to brzmienie... Poezja jak na taką cenę..

50a8d03627325.png

| Edytor |

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...