Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pytanie !

I_(())I_

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zżera ramy ? Jakie ramy :F Chodzi Ci o pamięc ram ? Każdy składnik, blok, rzecz zżera pamięc lawa ciut więcej ponieważ jej tekstura (płynąca) jest ruchoma co równa się jakieś 5-10mb ramu.

Opublikowano

Tak samo jak @up, woda tak samo, jest też teksturą animowaną. Cała animacja dnia i nocy, zżera więcej i najbardziej "klatkuje".

Jeżeli jednak zrobiłeś "literufke" to Java trochę tego "ramu" potrzebuje. Zależy to głównie ile programów masz uruchomionych, które były zaprogramowane w języku java. Góra 100mb - 500 mb. Bez programików. Z programami (minecraft), nawet do 1GB-3GB.

Gość SynekMTG
Opublikowano

Woda raczej mniej "żżera". Nie wiem dlaczego ale u mnie na serwerze laguje o WIELE mniej niż lava. W sumie nie mam tu nic więcej to powiedzenia :)

Twierdzę tak samo jak 2up

Weteran
Opublikowano

Nie wiem jestem pewny ale lawa czy woda moim zdaniem nie ma nic wspólnego z ,RAM, wszystko jest tak samo a to że trochę laguje to raczej nie od tego. No chyba że tej lawy lub wody jest stanowczo za dużo np gdy użyjesz mcedit'a i sobie zrobisz coś z lawą to się nie dziwić że będą lagi to samo z wodą.

1339226679-U337649.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...