Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Włączanie gry.

TheMixPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem z grą. Otóż , kiedy próbuje włączyć Lol'a no włączam play i wyskakuje mi czarny ekran, ostatnio cały czas mam problemy z Lolem. Jak nie czarny ekran, to np. wyłącza mi grę (nieoczekiwanie wyłączenie programu czy jak to się tam nazywa).Reinstalowałem , nic nie dało, naprawiałem, nic nie dało. Raczej chyba nie nie pomoże ponowne ściągnięcie gry z oficjalnej strony. Czy może mi ktoś powiedzieć jak zapobiegać takim częstym błędom ? Jakiś poradnik czy coś podobnego.

Pozdrawiam.

Screen tego czarnego okna

http://imageshack.us/photo/my-images/641/bladfi.png/

Gra się włącza, ale kiedy kupuje item'a od razu się wyłącza.

Opublikowano

No to tak, nie jestem pewien czy Ci pomogę ale spróbować mogę, według mnie masz teraz dwie opcję :

1) Jeżeli masz kilka partycji, jedną musisz całkowicie sformatować i dopiero na sformatowaną partycję wrzucić instalke lola i zainstalować.

2) Format dysku C, bądź całego dysku twardego.

Tak jak napisałem, nie jestem pewien czy pomogę, może poczekamy razem aż ktoś kto bardziej się zna na tego typu problemach się wypowie :)

Opublikowano

Ok coś znalazłem, na innych forach piszą, że przy takim błędzie powinno się całkowicie odinstalować lola oraz po odinstalowywaniu musisz usunąć wszytskie pozostałości po nim a tak raczej nie robiłeś :)

Daj znać jak to zrobisz a ja za ten czas poszukam jeszcze czegoś :)

EDIT : znalazłem jeszcze coś, myślę, że to na pewno pomoże :

1) Przeinstaluj DirectX do wersji odpowiadającej Twojej karcie graficznej

2) Zainstaluj / Przeinstaluj Adobe Air

3) Przeinstaluj Flash Player'a]

4) Zainstaluj / Przeinstaluj .NET Framework 3.5

To powinno pomóc. Jeżeli tak daj lajka :) jeżeli nie to będziemy myśleć dalej

Opublikowano

Sugerując się tym, co napisałeś wcześniej, mogę powiedzieć że :

-Mam Frameworka 4.0

-Sprawdzę DirectX bo mi też coś nie pasuje.

-Przeinstalowywałem sporo razy Adobe air (na najnowszą wersję).

-Flash chyba nie jest potrzebny(ale sprawdzę)

Więc jeżeli to nie pomoże, to przychodzę jutro ze szkoły i robię pełnego formata, dodatkowo mogę dać parametry komputera.

Opublikowano

jeżeli to nie pomoże to spróbuj jak mówiłem sformatować jedną partycję i na nią wrzuć samą instalkę lola i spróbuj, możesz także podać parametry komputera i sprawdź ramy mem testem i podaj wyniki tutaj, postaram się pomóc.

aha i zainstaluj .net frameworka 3.5 - a nóź, może pomoże :)

Opublikowano

Pamiętam że w niektórych sprawach jest potrzebny framework właśnie odpowiedni do danej rzeczy. Mam pomysł jeżeli masz gg,(moje-5257605), to tam możemy na spokojnie porozmawiać a tutaj tylko spam :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...