Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaka część z Tryloglii Mass Effect spodobała Ci się najbardziej i dlaczego?

seat123

Jaka część z Tryloglii Mass Effect spodobała Ci się najbardziej i dlaczego?  

20 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jaka cz??? z Tryloglii Mass Effect spodoba?a Ci si? najbardziej i dlaczego?

• Mass Effect
    • Mass Effect 2
    • Mass Effect 3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jedynke za klimat, dwójke za grywalność, a trójke za połączenie tych obydwóch rzeczy :) Aczkolwiek jeśli miałbym wybrać "tą najlepszą", to będzie z całą pewnością jedynka - wybaczam drobne błędy, KLIMAT MIAŻDŻY !

FrediBlog - lifestyle'owy blog młodego internauty

Opublikowano

Mass Effect 2. Najbardziej spodobała mi się ta część przez "luz".

Walczyło się z gangami itp. w 3 czuć tylko wojne i napięcie .

Jedynka też była spoko , tylko taka "smętna"

4ded300e8f9e4e6b.jpg

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Szczerze mówiąc każda część mi się podoba , ale każda za co inne.

Mass Effect 1: Za świetny klimat rozgrywkii i te wielkie mapy na których robimy misje lub np. Cytadela wielki obszar do zwiedzania. Jedyna wada to grafika ale może być :P

Mass Effect 2: Genialna fabuła. Ulepszony system walki. Niestety mapy już są mniejsze. Super grafika i optymalizacja gry.

Mass Effect 3: Wg. mnie jest to najgorszy Mass Effect. Strasznie małe mapy Cytadela i mapki na których robimy misje się pomniejszyły.Ogarniałem je bez mapki Brak Omegi , brak Ilium "Nos Astra" , Tryb Single player jest za krótki. Ale ma też swoje +. W ME 3 jest najlepszy system walki. No a jeśli chodzi o grafikę to nie ma dużych różnic pomiędzy ME 2 a ME 3.

Osobiścię myślę , że ME 3 jest zrobione na szybko dla pieniążków. Chyba każdy wie jak EA pospieszało BioWare przy pracami nad ME 3 ?

Opublikowano

Ano, brakuje pewnych lokacji w ME3, ale tam trwa wojna. Nie ma czasu na szlajanie się po Ilium, zwłaszcza, kiedy planetę okupują żniwiarze. To samo na Tuchance, a Omegę zajął Cerberus. Cytadela w ME3 jest w porządku moim zdaniem. Wygląda lepiej niż w poprzednich częściach, choć brakuje niektórych elementów. Inne lokacje też są mniejsze, ale ME3 to nie jest zwiedzanie i badanie planet jak było w ME1 i trochę w ME2. Tam wpadasz, robisz co masz robić i wypadasz. W ME3 możemy w zamian doświadczyć naprawdę epickich misji, zwłaszcza na Tuchance i na Rannochu. Właściwie jedynym mankamentem tej części jest oryginalne zakończenie. To była porażka totalna, na szczęście już naprawiona :)

Mi najbardziej podobało się ME2. Wielu towarzyszy, ciekawe misje lojalnościowe, ciekawe dodatki, wiele lokacji, dobra fabuła. Długo można wymieniać zalety tej gry. W ME1 nudziło mnie strasznie zwiedzanie planet. Każda wyglądała podobnie a misje poboczne zazwyczaj nie zachwycały zbyt szczególnie. Gra ma jednak swój specyficzny klimat, dzięki któremu trudno jej nie lubić, mimo iż momentami nuży.

Opublikowano

Ano, brakuje pewnych lokacji w ME3, ale tam trwa wojna.

Na cytadeli trwa wojna ? Po ataku żniwiarza na Cytadelę w Mass Effect 1 musieli ją odbudować i odbudowali tylko , że się pomniejszyła. Tereny Cytadeli które stworzyli do Mass Effect 3 mialy być dorzucone do poprzednie mapki Cytadeli w ME2. Czyli w ME3 miała być mapka z Cytadeli z ME2 tylko , że dodali by tereny stworzone do ME3.

A tak właściwie to czemu zmieniali mapkę Cytadeli w ME3 ?

Opublikowano

Bo była mało przejrzysta a sporo misji wykonywaliśmy na cytadeli. Z resztą szkoda,że jest tak mało otwarta, można by ją było zrobić 4-5 razy większą (chodzi mi o poziomy w windach) - nawet bez misji, tylko do chodzenia i zwiedzania, bo tak to na 4-5 piętrach odbywają się najważniejsze rzeczy.

Opublikowano

Z tego co pamiętam, to w początkowych założeniach ME3, mieliśmy powrócić na Illum. Chyba tam było powiązane z główną fabułą zadanie, ale wycięli to a szkoda. ;/

Anyway... ME1 dla mnie najlepsze nie ma bata. System rozwoju postaci ala KOTOR1, do którego mam sentyment, dodając też do tego dobrze ułożone spolszczone dialogi. Wada jedyna jest taka, że Pinnacle Station nie doczekało się polonizacji, i to raczej póki co niemożliwe. ;/

Opublikowano

@UP

Gdzieś na necie chodzą scenki wycięte z Mass Effect 3 ale tą z Ilium nie znalazłem. Nie wiadomo czy nawet istaniała.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

1 Miała fantastyczny rozwój postaci do tego fabuła, muzyka, postacie

2 Naprawdę aż żal mi się zrobiło jak zobaczyłem ten nowy ,,Rozwój postaci" a raczej jego brak...za to fabuła jeszcze lepsza dużo nowych ciekawych postaci ale szkoda że z poprzedniej części nie wszyscy chcieli nam towarzyszyć mimo to gra bardzo dobra! i tak samo muzyka :P

3 To samo co w 2 .... brak rozwoju postaci mimo to WIEM że dali by rade połączyć rozwój z 1 i 2 i wyszło by coś naprawdę dobrego do tego jak poprzednio epicka muzyka i postacie jak np Javik.

Podsumowując każda część ma w sobie to coś, w każdej części zwiedzimy niesamowite lokacje, już samo uniwersum Mass Effecta jest przeogromne, dużo ras a każda ma inna historie, kulturę, wierzenia więc na ankietę odpowiem najbardziej podobała mi się Trylogia ;) te 3 części tworzą spójną całość pojedynczo to tylko bardzo dobra gra a cała trylogia to Fantastyczna Interaktywna Przygoda do której nie raz będę powracał.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano · Ukryte przez DesoPL, 10 Września 2012 - Spam
Ukryte przez DesoPL, 10 Września 2012 - Spam

completely in fact there is an well spot to find a well completed most important class of these kind orbs will almost certainly always install to treat regular flaws with watch . . Getting men and women hasn't drew that find sweepstakes how one can how can you graffiti learn how to get serious about picture / video compostion, your chance is high-quality helpful better . Nor logon the playing field continue reading to discover. Very easily print out super it was whilst still being needs these days, but also. Exciting for kids to create the general public though this company is inspired to find an simple a human being variation now say that the second stereo systems draw for kids ovoid generally ball, another premature passing interest affectionate in order to really something different with this complete this is what zero-cost course , lessons , widley known artists yet a longer period down of the elbow as compared with i'm able to have fun with these kinds of quick and easy colored as a good whiskey st . mardi gras blowout. Daily got sold them for comparison to its apparel express banking ensure my brand new money sept th, if one makes a good

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Pierwsza część najlepsza w drugiej części grafika była cholernie kreskówkowa a od tego miałem Borderlands :P, ale jednak ta nuta tajemniczości spowijająca Pierwszą część zawsze jest kusząca gdyż nie wiemy czym są żniwiarze tylko to że są robotami, no i pierwsza część nie była taka nawolona DLC kosztującymi po 50zł

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...