Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PYTANIE] windows 7

Gość Xsawi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A więc ostatnio myślałem nad wgraniem Windowsa 7 (lecę na xp) i to jest moje pytanie czy ja amator mogę wgrać system,czy to jest coś trudnego,ile czasu to zajmie.

Czy lepiej zanieść skrzynkę do serwisu żeby wgrali,ile to mniej więcej będzie kosztowało?

Jak możecie to podajcie sprawdzone tut'y jak wgrać

Pozdrawiam

Opublikowano

Bardzo proste. Wrzucasz płytę od systemu i robisz to co ci każe kreator. To jest wszystko.

Tylko po formacie sterowniki kodeki i tym podobne trzeba w grać.

Ile to może trwać nie wiem około 40 minut.

Opublikowano

1. TRUDNOŚĆ - bardzo łatwo, tylko w BIOS przestawiasz (znalazł byś poradnik) ze startu z DYSKU na start z Pendrive lub CD, wkłądasz płytkę/pendrive z Windowsem i będzie już dość ładny interfejs więc się połapiesz

2. KOSZT - zależy od miejsca, jak masz znajomego informatyka to zapewne za darmo to zrobi, zazwyczaj to koszt 50-100 zł lub jeśli masz swój system odpowiednio taniej.

Opublikowano

Wgrywanie systemu jest jak instalacji dowolnego programu.... Akceptujesz jakieś duperele ustawiasz partycje na której ma być zainstalowany system i klikasz co chwila dalej, dalej, dalej.......................

I już zainstalowane potem tylko pół dnia z instalacją sterowników :)

Musisz tylko umieć odpalić płytkę czyli podczas odpalania kompa musi zczytać obraz z płyty a nie odpalić system z dysku ale to jest dziecinnie proste :P Klikasz któreś F albo delete ....

Lub podczas odpalania kompa szukasz czy gdzieś nie pisze boot menu i będzie tam podany przycisk jaki trzeba kliknąć i tyle :) I potem masz listę wszystkich portów USB stacje DVD czy tam CD wybierasz to gdzie masz płytkę potem enter i jedziesz z instalacją :)

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

zobaczę, jutro pójdę po szkółce zapytać się ile to będzie kosztowało w serwisie jak do 50zl do daje skrzynkę jak więcej to pobawię się z instalacja;d

PS jeszcze muszę pobrać dobrego Windowsa z neta (wiem że forum nie popiera piractwa) jak ktoś by miał sprawdzonego pir**** to podajcie linka

Pozdrawiam

Opublikowano

Byłem dziś w serwisie typek mówił ze +400zł a pirackich nie wgrywają wygląda na to ze będę musiał sam wgrać:D

Opublikowano

Co mam spisać sobie na kartkę przed instalacja systemu jak na razie mam programy..(tylko gry przenoszę na inny dysk) nazwa karty graficzne dźwiękowej,numery gadu w pliku coś jeszcze?

I jak to jest z netem po wgraniu systemu będę musiał jakiś sterownik zainstalować czy od razu będzie łapał neta

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...