Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z Emblematem !

Gercik

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam .....

Jak w temacie mam problem z emblematem w Aion Nie wiem do jakiego folderu mam umieścić obrazek żeby był widoczny w grze tylko proszę podać folder końcowy a nie tylko napisać umieść to w folderze z grą aion :P:P bo ten folder ma jeszcze tysiące innych folderów i pod folderów awięć proszę o konkretną odpowiedz :):):)

Opublikowano

Really interesting is the option you get with legion level 3: You can upload your own emblem design into the game. This is really cool! The design needs to be 256x256 pixel and has to be named emblem.bmp (24bit) or emblem.tga (32bit) and be located in your main Aion folder. Your best shot at a good logo with a transparent background is saving the logo as a 32bit tga, using a transparent background via alpha channel layer. There are a few tutorials out there (1,2) how to do it, but the latest Photoshop versions changed the way they handle .tga files. So if you use Photoshop, your best bet is to create the logo, save the .psd and then load it eg. with Gimp (free program) and save the .tga from there. Or you create it with eg. Gimp from the start. The legion emblem can be changed at any time for a small fee, should you make a mistake.

W skrócie:

Tworzysz obrazek 256x256 w jakimś programie graficznym i zapisujesz jako emblem.bmp lub emblem.tga, tak przygotowany obrazek wgrywasz do głównego folderu aiona.

Żeby ustawić własny obrazek trzeba mieć o ile się nie mylę 3 poziom legionu.

sygnatura2.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...