Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[POMOC]Jaka biblioteka po konsoli

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

chodzi mi tu o np WinApi albo cos takiego. Pisac z sensem i bez spamu. Jak mozecie opiszcie troche wybrana biblioteke, co mozna robic i do czego zostala stworzona. Z gory dziekuje ;p

hcq0.png

Weteran
Opublikowano

GameDev : SDL/SFML/Allegro -> OpenGL/DirectX;

GUI: wxWidgets, windows forms(winapi), GTK;

Network : RakNet, GNE

Wszystko naraz: Qt

Powiedz o co konkretnie ci chodzi, bo można tak wymieniać nieskończoność.

Opublikowano

Najbardziej hmmm... Nastawiony jestem na prace do pisania programów do biur itp. Ponieważ ide na informatyka a do gier mnie nie ciągnie.. Chociaż z 2 strony przy dobrej grze i zyski są :) Ide teraz po gimnazjum na Technikum Informatyczne Ucze sie C++ ale również PHP więc taki dwu-stronny bede :-) Do c++ najbardziej chce sie douczyc Revers i dalej ciagnąc WinApi ale poza tym chce umiec coś ciekawego. Nie wiem co polecacie :-) Wiedzy nigdy za wiele :-)

hcq0.png

Weteran
Opublikowano

Do c++ najbardziej chce sie douczyc Revers i dalej ciagnąc WinApi ale poza tym chce umiec coś ciekawego. Nie wiem co polecacie :-)

Jeżeli chcesz poznać coś ciekawego, to zapoznaj się z Qt.

Z tym że jest to całkowicie samodzielna i samowystarczalna biblioteka wraz z IDE. Wiedza z WinApi i innych bibliotek nie przyda się ci w tym.

Opublikowano

QT QT QT QT i jeszcze raz QT a wcale że nie jest to najlepsze środowisko w C# lub C++ na .NET można napisać bardzo ciekawe i użyteczne aplikacje które działają szybko i sprzeczał bym się tutaj co jest lepsze aczkolwiek nauczysz się C++ na wysokim poziomie programując w Mvc++ dodam jeszcze ze jest to połączenie języka C++/CLI i takie jest moje zdanie na ten temat.

Co do gier polecam Allegro/SDL.

Weteran
Opublikowano

QT QT QT QT i jeszcze raz QT a wcale że nie jest to najlepsze środowisko w C# lub C++ na .NET można napisać bardzo ciekawe i użyteczne aplikacje które działają szybko i sprzeczał bym się tutaj co jest lepsze aczkolwiek nauczysz się C++ na wysokim poziomie programując w Mvc++ dodam jeszcze ze jest to połączenie języka C++/CLI i takie jest moje zdanie na ten temat.

Co do gier polecam Allegro/SDL.

Qt i tak jest najlepsze!~ <_<

Ale Kolega prosił o ciekawą bibliotekę w C++ poza WinApi, która nie służy do tworzenia gier.

Wiem, że może trochę przesadzam z tym szajsem, lecz gdybyś dokładniej przeczytał posty autora, zauważyłbyś o co dla powyższego Pana chodzi. :)

PS. Qt to nie środowisko, tylko biblioteka i IDE do języka c++, a może i nawet rozwinięcie jego możliwości :]

Opublikowano

Ohohoh widzę sprzeczki tutaj :) Chłopaki spokojnie. Z tego co wyszło to QT i Mvc++ WxWidget :) hmm... Zobacze która mi sie spodoba, która jest prosta itp ;p najbardziej mi zależy zeby ogarniac tą biblioteke w nauce. Czyli masa tutorialów itp na jej temat.

MOŻNA CLOSE KAŻDY LAJK

hcq0.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...