Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Demon Hunter czy Mag?

wojberry

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kim lepiej się gra?

Mam narazie triala i DH mam 12 lvl a magiem 7.

Obie postacie mi się podobają i do końca nie wiem kogo wybrać.

Moglibyście dordzić?

League of Legends

Opublikowano

Ja gram DH, problem z nim jest taki, że na piekle i inferno pada na strzała więc trzeba się nauczyć nim grać

Mag jest całkiem spoko, mój kolega gra nim jako off tank, czyli wali dużo CC, średni dmg, i całkiem sporo życia. Razem rozwalamy wszystkich po kolei, ja mam sporo DMG a on tankuje

Liczę na lajki :D

Opublikowano

Osobiscie DH na inferno zbyt dobry nie jest. Generalnie kazda postacia mozna grac tylko trzeba umiec rozwinac , poswiecic troche czasu na itemy i mysle , ze kazda mozesz spokojnie przejsc np inferno.

Opublikowano

@up może coś więcej a nie spamujesz?

@temat

Ja gram DH, problem z nim jest taki, że na piekle i inferno pada na strzała więc trzeba się nauczyć nim grać

Mag jest całkiem spoko, mój kolega gra nim jako off tank, czyli wali dużo CC, średni dmg, i całkiem sporo

życia

. Razem rozwalamy wszystkich po kolei, ja mam sporo DMG a on tankuje

Idąc czysto w zręczność to pewne, że będziesz padał na strzał. Hunter jak napisał MrPiotrek122 daje rade na Inferno.

DH ma spory zasięg i dmg. Co do maga to po co lecieć nim w tanka?.. Mag powinien zadawać sporo a nie tankować, już lepiej grać Monkiem czy Barbarzyńcą.. zresztą tank nie musi mieć dużo cc.. a i mag wcale wielu nie ma..

Wracając do wyboru postaci polecam Huntera, ma spory dmg, pułapki, skille do ucieczki (mag ma ten swój teleport, tyle, że co +/-30sec..). Mag faktycznie wytrzymalszy, ale gdy otoczy Cię grupka mobków (na inferno) to tarcze nic nie pomogą. Wybrałbym huntera także ze względu na jego wygląd, zasięg oraz szybkość ataku. Sporo zależy też od tego czy masz z kim grać. Hunterem będzie ciężej samemu, jeśli nie masz więc nikogo do gry wybierz maga.

To już 9 lat z MPC <3

Gość malutki688
Opublikowano

ja bym wybral dh, grajac nim trzeba sir naprade skupic i dla mnir ta postac daje naprawde duzo xabawy.trzeba kombinowac by przetrwac a nie leciec na palke tak jak barbarinem.nie gralem magiem wiec nie bd sie wypowiadal odnosnie tej klasy.dh to postac ktora naprade trzeba umiec grac

Opublikowano

@up może coś więcej a nie spamujesz?

@temat

Idąc czysto w zręczność to pewne, że będziesz padał na strzał. Hunter jak napisał MrPiotrek122 daje rade na Inferno.

DH ma spory zasięg i dmg. Co do maga to po co lecieć nim w tanka?.. Mag powinien zadawać sporo a nie tankować, już lepiej grać Monkiem czy Barbarzyńcą.. zresztą tank nie musi mieć dużo cc.. a i mag wcale wielu nie ma..

Wracając do wyboru postaci polecam Huntera, ma spory dmg, pułapki, skille do ucieczki (mag ma ten swój teleport, tyle, że co +/-30sec..). Mag faktycznie wytrzymalszy, ale gdy otoczy Cię grupka mobków (na inferno) to tarcze nic nie pomogą. Wybrałbym huntera także ze względu na jego wygląd, zasięg oraz szybkość ataku. Sporo zależy też od tego czy masz z kim grać. Hunterem będzie ciężej samemu, jeśli nie masz więc nikogo do gry wybierz maga.

Mógłbyś mi powiedzieć w co jeszcze sie idzie w dh oprócz zręczności ?

Polecam Ci dh, spory zasięg, dobry dmg i wgle kosa. Jak nie bd szedł ''na rambo'' to nie bd padał , zajebiste skille do ucieczki i nawet moby Cie nie złapia .

Opublikowano

Wiadomo, że aby stworzyć dobrą postać potrzeba troszkę czasu i wysiłku.

Ja na Twoim miejscu wziąłbym DH ;)

12412png_newnawr.png

;33

Opublikowano

Dziękuję wszystkim za opinie.

Zapomniałem dodać (ktoś wyżej poruszył tą kwestię.)

Będe grać z 3 kolegami i nasz prawdopodobny skład to Mnich, 2x Barbarzyńca no i ja tlyko jeszcze nie wiem kim :)

Nie wiem czy mi się zdaje ale mag chyba mocniej ciśnie mobki niż dh.

Liczę na dalszą dyskusję, porady i wskazówki.

:)

Zaraz polecą lajki. :)

League of Legends

Opublikowano

tak na prawdę to w tej grze chodzi najbardziej o EQ, a nie o "skill grania". Posiedzisz trochę zrobisz super EQ i będziesz koksił, lecz DH to klasa która najbardziej wymaga jakiegokolwiek "skilla". Polecam filmik gościa Athene, ukradli mu wszystko co miał, ale powiedział, że pokaże wszystkim trollom jak się gra i jest jednym z najlepszych DH na serwerze US:

Gość malutki688
Opublikowano

jak masz skilla to bierz dh, jezeli oni sredni ogarniaja to tym bardziej bo jak barbarin nie przytankuje to padniesz magiem, dh bd mogl jeszcze uciekac.

Opublikowano

Nie no myślę, że koledzy będą ogarniać.

Poza tym to 2 Barbary i Mnich to spora osłona dla maga.

Mimo wszystko widzę, że bardziej polecacie DH.

Jeszce jakieś sugestie ? :)

League of Legends

Opublikowano

@Pojzon

Witalność też się przydaje, oczywiście nie w takiej ilości jak zręczność. Dobre są jeszcze itemki dające hp za uderzenie ;)

@wojberry

obrażenia bardziej zależą od broni niż od klasy postaci jaką grasz(oczywiście mag i dh szczycą się najlepszym przelicznikiem, jednak bez dobrego eq nikt wiele nie zdziała). Mag z taką samą ilością inteligencji jak dh zręczności oraz bronią o tych samych statystykach będzie zadawał podobne obrażenia. (z pewnością będą się różnić, jednak myślę, że nie będzie to spora przewaga) To tylko moje przypuszczenia oparte na tym co widziałem, czym i z kim grałem. Co do tych filmików to nie masz co się tym sugerować, dobre eq i tyle.

Tak wracając do tych waszych filmików, niech ktoś mi powie dlaczego z tych bossów na inferno lecą złote itemki? I dlaczego on nie padł a powinien(przykładowo podczas złapania przez Diablo gdy miał "puste hp" zresztą bijąc Diablo leczył się po te 7k a hp mu nie rosło...)

To już 9 lat z MPC <3

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...