Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Paczki z modami -_-* ?

N3ST0

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Yo =)

Dla niektórych ten temat może się wydawać niedorzeczny ... lecz niestety nie dla mnie ;/

Otóż gdy próbuję do gry dodać kilka modów one zaczynają być nie pełne tzn. np. gdy mam mody MoCreatures , Millenaire i Optifine niektóre z nich tracą swoje właściwości np. Optifine traci niektóre swoje funkcje itd.

W skrócie nie potrafię "sklejać" modów ...

Dajmy na to koleś który zrobił tę paczkę modów - http://www.mpcforum....modw-by-paxxxq/ u niego wszystko działa bo sprawdzałem wrzuciłem te pliczki do folder minecraft i "jechana".

Jednak gdy ja spróbowałem zrobić paczkę modów z tymi samymi modami wszystko się mi zj*ba** ....

Przejdźmy do sedna ... Chodzi mi o to czy ktoś pomorze mi albo nauczy mnie robić paczki z modami = )

Jeżeli znajdzie się taka osoba będę jej strasznie wdzięczny i obiecuję że jej się wynagrodzę

Jeżeli umieściłem ten temat w nieodpowiednim dziale proszę go przenieść ale nie usuwać ^^

185241494535326637230.png

Opublikowano

Jak dla siebie to proste

TMI dla przykładu jest b. Proste dozaintalowania. Wchodzisz w .minecraft>bin>minecraft.jar i wrzucasz pliki z tego co pobrałeś. Usuń META-INF. Mod typu mo creatures jest trudniejszy do zainstalowania bo potrzebne jest jeszcze parę innych modów:

Audio mod itp.

Opublikowano

Ważna jet kolejność wgrywania modów.

Jeśli przykładowo chcesz, by OptiFine zachował wszystkie swoje opcje wgraj go na końcu (nie ma ryzyka, że jakiś jego plik zostanie podmieniony przez inny mod) ;)

1351969276-U240495.png

Opublikowano

Te opcje były do grania dla siebie. Co do paczki to ja już niestety nie pomogę bo folderu .minecraft nie opublikujesz :(

Opublikowano

wiadomo że usunąłem META-INF ...

instaluje Optifine , później MoCreatures i

Millenaire w takiej kolejności a i jeszcze przed nimi Modloader i ModloaderMP ...

185241494535326637230.png

Opublikowano

Ja ostatnio robiłem paczkę

zrobiłem 2 foldery

1folder wszystkie mody

2pliki w których znajdują się te mody.

bierzesz moda z pierwszego folderu i wrzucasz do minecrafta jeśli działa dajesz do drugiego folderu

jak wgrasz kilka modów zapisuj sobie ten drugi folder jako win-rar i usuwaj .minecraft wgrywaj wszystko i sprawdzaj czy działa.

ja tak robiłem i w kilka godzin zrobiłem paczkę którą sie podmienia w minecraft i wszystko działa jedynie trzeba usunąć meta inf reszta śmiga

Pozdrawiam Evil

Nazwa mojego kanału na youtube EvilBadDay

Zapraszam

ModPack? EvilPack!!

18706.png

• 6 miesięcy temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...