Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q] Gdzie strzelać w is-7 ?

eloss99

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Elo dzisiaj moim T32 grałem z kumplem, któy też to ma. Na końcu bitwy został tylko is-7 który sobie campił na respie. Nawalaliśmy w jego wieżę mi poszło 15 pocisków, gdzie za ostatnim trafiłem w skład amunicji i zabrało mu 1500hp po czym padł. I teraz mam pytanko gdzie mu strzelać?

Opublikowano

po pierwsze na pewno nie w wieże, is7 ma niewiarygodnie słaby tyłek. Ew. jak od przodu to w wizjer mucić.

Opublikowano

Od tyłu - w kadłub, wieżyczka lubi rykoszetować

Od boku - również w kadłub, można strzelać w 1wsze kółko od przodu (wchodzi tam wszystko nawet amx12 przebije)

od przodu - miejsce złączenia płyt pługu jest stosunkowo dobrym miejscem, skład amunicji jest raczej po lewej stronie okolice lampki, ale to już nie jest weak spot

w sumie niech ktoś jeszcze się wypowie, bo nie pamiętam czy we właz mu też wchodzi jak w IS-4

signature@501527218-Arthei@eu@106@0@1101garage@501527218@eu@0@321000@-1.png

Opublikowano

W każdym czołgu weakspotem jest tzw. brzuszek czyli ta przestrzeń między gąsienicami dolna płyta przedniego pancerza. Tam należy strzelać w każdy czołg.

signature.png

Opublikowano

Przód:ryjek, wizjer, włazy.

Bok:Najmniej pochyły fragment bez gąsek nie będący na wierzy.

Tył:Tył kadłuba, w szczególności jego najmniej pochylona względem nas część.

Ciekawostka:Moje T29 penetrowało IS-7 przed dwoma ostatnimi patchami w pierwsze koło od gąsek z dmg.

Opublikowano

przednie kółko to nawet amx 12t przebije, jak napisałem w moim wcześniejszym poście, więc to raczej nie dziwi. Fajne jest też to, że przy okazji można wrogowi na dodatek rozwalić gąsienice. To nie działa tylko na ISie (raz mi się udało tak E-100 przetrzymać za rogiem strzelając z T-29 w przednie kółko. Biedak nie mógł wyjechać do czasu aż nadjechała pomoc, po stracie ~1k hp ;) )

signature@501527218-Arthei@eu@106@0@1101garage@501527218@eu@0@321000@-1.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...