Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Unikatowe stwory w Diablo III.

Ray1902

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Potwory w Diablo 3 różnią się rozmiarami i kształem, niektóre są wieksze, poświata w innym odcieniu, mają specjalne przyrostki w nazwie i dropią lepsze przedmioty. Te potwory znane są jako rzadkie/mistrz, i masz 3 możliwość na napotkanie ich, kiedy to zobaczysz:

• Paczkę identycznych potworów
  • Paczkę identycznych potworów z jednym potężnym liderem
  • Pojedynczego potężnego potwora (bardzo rzadko)

x2ugyt.png

Zabicie jakiegokolwiek z tych trzech typów, da rezultat wydropienia przynajmniej jednego magicznego przedmioty. Jeśli wśród rzadkich potworów jest Mistrz, wtedy tylko ten potwór będzie gwarantował magiczny przedmiot. Jeśli jest to grupa równych siłą potworów, wtedy musisz zabić je wszystkie aby mieć zagwarantowany magiczny przedmiot.

Te specjalne potwory zidentyfikujesz po ich nazwie, będą miały dodaną specjalną nazwę do swojego imienia.

Podsumowując, rzadkie potwory, stają się bardziej groźne na wyższych poziomach trudności, jednak dają ci niesamowite bonusy po zabiciu ich:

1. Gwarantowany łup

2. Nephalem Valor Buff (Inferno tylko)

Nephalem Valor Buff jest możliwe tylko na poziomie Inferno, daje ci to bonus do magic find. Jeśli zmienisz umiejętności lub zginiesz, wtedy tracisz ten bonus. To zachęca do zabicia wszystkich mistrzów/rzadkich potworów, które znajdziesz przed zabiciem głównego bossa, w celu zdobycia najlepszego uzbrojenia. Bez Nephalem Valor Buff bossowie nie są warci zabicia.

Subtelne Esencje

Kroki farmienia cmentarza zapomnianych:

Krok 1: Rozpocznij zadanie 4. Rządy Czarnego Króla

Krok 2: Od Nowego Tristram, weź way point do cmentarza zapomnianych

Krok 3: Podążaj za modelem opisanym w zadaniach i spróbuj znaleźć skupisko rzadkich potworów

Krok 4: Po znalezieniu skupowiska potworów lub jeśli nie ma żadnego w obszarze, powróć do Nowego Tristram.

Krok 5. Wyloguj się

Krok 6: Zaloguj się i powtórz kroki 2-6 dopóki będziesz miał wystarczająco Subtelnej Esencji

dxjzsy.png

Objaśnienie

Może być tylko jedna paczka potworów lub championów do zabicia, w startowym punkcie cmentarza zapomnianych. W każdym razie, bardzo łatwo jest załadować ponownie grę, sprawdzić cały obszar, zabić paczkę potworów jeśli istnieje i powtórzyć. Powód dla którego mówię ci aby iść do Nowego Tristram przed wylogowaniem się, jest taki, że normalnie zabiera to 10 sekund zanim się wylogujesz, natomiast w Tristram, możesz się wylogować natychmiast. Sugeruję omijać wszystkie potwory poza rzadkimi oraz tymi, których chcesz się pozbyć, aby nie irytowały cię jak będziesz chciał się wylogować.

Pytania? :)

Opublikowano

To skopiowane jest? Napisz przynajmniej źródło.

est to najlepszy sposób w becie na subtelne esencje

Bety już nie ma.

Popraw trochę, podaj źródło, dodaj zdjęcia innych grup mobków (np. niebieskich), jak dasz rade możesz podać gdzie występują pojedyncze złote mobki(z tego co wiem nie zmieniają swojego "miejsca pobytu"). Nie wiem po co poradnik do farmienia subtelnych esencji w poradniku o potworach(lepiej założyć nowy temat o farmieniu)

To już 9 lat z MPC <3

Opublikowano

To skopiowane jest? Napisz przynajmniej źródło.

Bety już nie ma.

Popraw trochę, podaj źródło, dodaj zdjęcia innych grup mobków (np. niebieskich), jak dasz rade możesz podać gdzie występują pojedyncze złote mobki(z tego co wiem nie zmieniają swojego "miejsca pobytu"). Nie wiem po co poradnik do farmienia subtelnych esencji w poradniku o potworach(lepiej założyć nowy temat o farmieniu)

Nie jest skopiowane, zaczerpnąłem trochę informacji z angielskiego forum + moja wiedza, zaraz zajme się potworami.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Nephalem Valor Buff jest możliwe tylko na poziomie Inferno

Popraw to. Nefalem buff jest dostępny po osiągnięciu 60 poziomu, a nie tylko na Inferno działa. Możesz pójść na 60lvlu na Normal i też będziesz miał tego buffka.

I możesz dopisać, że te mobki potocznie nazywają się elitkami.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...