Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] co do gry

SowLox

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam !

Gdy gram w battlefield 3 na roździelczości 1920 x 1080 i minimalnych ustawieniach graficznych. Gra jako tako chodzi, lecz gdy dam trochę lepsze ustawienia gra od razu się ściana i fps'y spadają :(

Moje parametry komputera :

Karta graficzna Nvidia GeForce GT 430

Procesor AMD Athlon? II X4 640 Processor 3.00 Ghz

Ram 4 GB

System Win 7 64 bit

Mam pytanie, co zrobić żeby zwiększyć fps'y w grze, co kupić lepszego ? Kartę graficzną ?

Proszę o podpowiedź ponieważ nie znam się na komputerach .

Z góry dziękuje .

Opublikowano

Coś nie mogę się przekonać do twoich parametrów stary , bo jak bys sobię powiększył wszystko na maximum by ci nadal śmigał btf3 , jak byś podał normalne byśmy ci pomogli szybciej , ale dobra , jak nie chcesz podawać po prostu , może być przes to , że twoje parametry tego nie wytrzymują lub karta graficzna , a jak naprawde masz taki problem, reinstalnij btf3 od nowa i jak będzie działało to sb graj swobodnie , a jak jednak nadal będzie błąd występował , kłania się support.

Opublikowano

Zrobiłem test na stronie internetowej systemrequirementslab.com , wszystko było ok oprócz szybkości procesora 3.00 GHz .

Czy to prawda że procesor nie nadaje się do tej gry ?

Opublikowano

Masz tutaj poradnik w sam raz dla Ciebie:

http://www.mpcforum.pl/topic/409743-tut-masz-lagi-w-bf-przyspiesz-komputer/

Procesor masz bardzo dobry, lecz gdy jest mocno przeciążony to zawsze mogą występować problemy.

/Przenoszę do BF3 :P

Opublikowano

To wina karty graficznej, nie masz na co liczyć przy takiej rozdzielczości. Zmień na HD.

Jaką dokładnie kartę graficzną polecasz ? Ile taka karta będzie kosztować ?

Opublikowano

http://www.mpcforum.pl/topic/606005-tut-wiecej-fpskomendy/

Te komendy zmniejszają pewnie jakość grafiki, czego nie chcę.

Opublikowano

Podaj kwotę którą będziesz mógł wydać na zakup karty, najlepiej jak zapytasz się o to na forum tematycznym np. pcformat.pl/.

Za 300/400 zł kupię coś sensownego ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...