Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Internet w telefonie

doxxx

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema

Wczoraj wybrałem sobie smartfona xperia mini pro w play. Abonament za 29zł + 500mb internetu miesięcznie w ofercie All inclusive MAX dla firm. I tu moje pytanie - czy 500mb netu miesięcznie to dużo? Prosiłbym o odpowiedź tak mniej więcej ile filmików na yt, itd.

Będzie lajk

Opublikowano

500mb to bardzo dużo .

Jak się ładuje strona to bierze z 100-130 kb.

1000kb=1mb (chyba dobry przelicznik,za bardzo tego nie pamiętam:D)

Ale nie wiem jak to będzie z filmikami na yt.

Jak miałem 100mb to mi to akurat wystarczało na wejście w google itp.

Weteran
Opublikowano

@Up

Kolega fail :P

500mb do wykorzystania, a nie prędkości.

Ja mam 250 mb na miesiąc, używając opery mini to przeglądanie stron zżera gdzieś 50mb miesięcznie, ja dodatkowo ściągam muzykę, ale na koniec miesiąca i tak zostaje z 50-100mb. Filmiki z youtube również nie biorą dużo, ale jak będziesz oglądać takie po 40 min, to możesz pożegnać się z transferem :)

1329036830-U154499.png
Opublikowano

Ja też mam 250 mb :/ Jednak dla mnie to troszkę za mało dlatego zawsze dokupuję sobie transfer w Play24 :)

r718w5.png

Ludzie używajcie Alt'a, bo chyba jest różnica w tym czy robimy komuś "łaskę" czy "laskę"

:)

Gość daronian
Opublikowano

500 MB to nie jakoś strasznie dużo jak na dzisiaj. Ładowanie strony takiej jak MPC to ~125 kb, ładowanie w Google to ~50 kb.

Z filmikami będzie ciężej, tak samo nic nie pobieraj - żadnych muzyk, ani nic.

Tylko surfowanie po necie, forum, etc, etc. =)

Opublikowano

Zalezy na co wchodzisz.. jak ogladasz obrazki dosc czesto to 500mb / mies nie starczy. Jesli nie ogladasz (Wyl. wczytywanie) to starczy spokojnie. Ja na miesiac wykorzystuje ok. 800mb, bez wczytywania obrazkow.

Opublikowano

ja mam HTC Gratia, a jak wiadomo lepsze telefony mają więcej aplikacji do internetu <min. GG / poczta mail / skype / android market> oraz zwykłą przeglądarkę.

Ja osobiście wykupuje sobie pakiet 500mb, i gdy tylko chce skorzystać z internetu (np. na fizyke :D) włączam przebieg internetu i już.

Jak skończę to wyłączam transmisje internetu i nic mi nie ściąga :)

więc 500mb Ci starczy jak będziesz taki oszczędny jak ja.

dodam że dziennie siedzę ok. 2h i korzystam z GG / yt

Opublikowano

dodając korzystam z gg, gmail, yt, Shakes & Fidget, android market :D

+ wliczając aktualizacje pogody co 2h, i aktualizacje aplikacji, ale to raczej robie w domu przy Wi - Fi :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...